Cu peste 330 de milioane de downloaduri

Adventist.ro 7 noiembrie 2018

Biblia de la YouVersion a împlinit în luna iulie un deceniu de existenţă.

Aplicaţia realizată de liderii bisericii Life Church din Ocklahoma (SUA) a fost un succes încă de la începutul ei. A fost una dintre primele 200 de aplicaţii gratuite disponibile în AppStore pe 10 iulie 2008, atunci când Apple și-a lansat magazinul. În primele trei zile de la lansare, aplicaţia a fost downloadată de 83.000 de ori, ajungând la nu mai puţin de 10 milioane de instalări într-un an. În 2012, numărul instalărilor sărea de 50 de milioane, dublându-se până în 2013.

Un bilanţ publicat de YouVersion arată că, în ultimii 10 ani, aplicaţia a fost mediul prin care utilizatori din întreaga lume au citit circa 70 de miliarde de capitole din Biblie și au ascultat alte 12 miliarde. Peste 4 miliarde de sublinieri, salvări și note au fost făcute în cadrul programului. Utilizatorii au urmat, la un loc, circa 2,4 miliarde de zile din planurile de citire a Bibliei care sunt disponibile prin YouVersion.

După apariţia aplicaţiei YouVersion, dezvoltatorii au început să construiască numeroase alte aplicaţii de studiere a Bibliei. „Însă YouVersion rămâne o «Biblie Gutenberg» a tehnologiei online”, apreciază Scott Thuma, cercetător în domeniul religiei, făcând trimitere la prima Biblie produsă pentru mase, în secolul al XV-lea.

La început, YouVersion oferea Biblia în 15 versiuni traduse în două limbi. Însă prin intermediul unor parteneriate, dezvoltatorii au ajuns să extindă aplicaţia la 1.700 de versiuni în 1.200 de limbi.
În spatele aplicaţiei, așa cum o știm astăzi, se află 32 de angajaţi permanenţi ai bisericii Life Church și alţi 1.000 de voluntari din toată lumea, sprijiniţi din donaţiile făcute la biserică de membrii Life Church și din alte sponsorizări private. Costul funcţionării YouVersion, la ora actuală, este de 8,3 milioane de dolari pe an. Pastorul Bobby Gruenewald, care lucrează pentru biserica cu peste 75.000 de membri în 29 de locaţii din 9 state și care este iniţiatorul acestui proiect, spune că nu au avut nevoie până acum de un om responsabil cu strângerea fondurilor, fiindcă „Dumnezeu ne-a oferit sumele de care am avut nevoie în fiecare an”. „Sunt oameni în biserica noastră care rămân surprinși când află că noi suntem cei care au lansat aplicaţia”, a mai spus pastorul. „Programul este un dar pe care biserica noastră îl face comunităţii, dar nu încercăm să ne creștem numărul de participanţi la biserică prin intermediul lui.”

Nu mai puţin de 42% dintre cititorii Bibliei au această carte și în format digital, pe mobil, arată studiul „State of the Bible”, publicat de reputatul grup de analiză sociologică Barna, din Statele Unite. Peste o treime (35%) ascultă învăţături din Biblie prin intermediul podcasturilor sau al vreunei versiuni audio a Bibliei (36%).

„Tiparul încă este la putere”, a explicat David Kinnaman, președintele Barna Group. „Nu putem vorbi despre faptul că digitalul preia rolul tiparului, ci doar despre adăugarea utilizării digitale alături de utilizarea versiunii tipărite a Bibliei.” Kinnaman e de părere că, deși impactul Bibliei a rămas constant în societatea americană, cea pe care o studiază grupul său, disponibilitatea digitală a Bibliei, „nu pare să construiască drumuri prin care Biblia să ajungă la oameni la care nu a ajuns deja. Cred că viitorul e în responsabilitatea bisericilor, care trebuie să îi ajute pe oameni să realizeze că, dincolo de lărgirea accesului la Scriptură, este nevoie și să înţelegem cum să aplicăm principiile ei și cum să trăim cu discernământ în Babilonul digital” de azi.

(Sursa: semneletimpului.ro)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *