UNIUNEA DE CONFERINȚE

ORGANIZARE 17 iulie 2017

Descrierea Uniunii de Conferințe

Creștinii adventiști de ziua a șaptea din România, fără deosebire de naţionalitate, limba sau cultură se închină şi slujesc în 1.121 de biserici reunite în şase organizaţii administrativ teritoriale, numite conferinţe, care la rândul lor formează unităţile constitutive ale Uniunii de Conferinţe a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea din România.

Uniunea de Conferinţe, înfiinţată în 1920, reprezintă Biserica la nivel naţional, coordonează bunul mers al vieţii religioase şi veghează la păstrarea unităţii de doctrina.

Consiliul de conducere al Uniunii de Conferinţe a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea, format din administratori – preşedinte, secretar general şi trezorier – şi conducători ai departamentelor şi instituţiilor sale cele mai importante, din preşedinţii Conferinţelor, pastori şi membri laici, este ales de Adunarea Generală o dată la cinci ani, prin votul delegaţiilor din toată ţara, spre deosebire de consiliile de conducere ale conferinţelor care sunt alese o dată la patru ani.

Preşedinte Uniunea de Conferinţe

Ștefan Tomoiagă

Născut în 1975, în localitatea Vișeul de Sus, județul Maramureș, pastorul Ștefan Tomoiagă este licențiat în teologie pastorală la Institutul Teologic Adventist, Bucureşti, absolvent al unui Master în Comunicare și Relații Publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative și al unui Master în Consiliere al Universității Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Pastorul Ștefan Tomoiagă a fost ales în 2014 ca Secretar Executiv al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, până atunci slujind ca Președinte al Conferinței Transilvania de Nord.

De asemenea, a fost Secretar Executiv al Conferinței Transilvania de Nord, pastor al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea „Speranța” din Cluj și al celei din Câmpia Turzii.

Este căsătorit cu Adina, având un băiețel, Elis Natanael și o fetiță, Ameline.

Date de contact:

E-mail: stefantomoiaga [@] adventist.ro
Telefon: 0212690331, 0212690332, 0212690338, 021269033

Au slujit anterior:

Marius Munteanu (2014-2015)
Teodor Huțanu (2005 – 2014)
Adrian Bocaneanu (1995 – 2005)
Nelu Dumitrescu (1990 – 1995)

Secretar Uniunea de Conferinte

Aurel Neațu

Născut în 1967, în localitatea Dracea, județul Teleorman, pastorul Aurel Neațu a absolvit Institutul Teologic Adventist din București, fiind licențiat în Teologie Pastorală la Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj Napoca și master în Comunicare și Relații Publice la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Pastorul Aurel Neațu a slujit până acum ca Președinte, Secretar și Director al Departamentului de Libertate Religioasă al Conferinței Oltenia, dar și ca pastor al Bisericilor Adventiste de Ziua a Șaptea din Alexandria, Zimnicea și Craiova Centru.

Este căsătorit cu Carmen și împreună au trei copii: Alexandru, Thomas și Ingrid.

Date de contact:

E-mail: aurelneatu (@) adventist.ro
Telefon: 0212690338

Au slujit anterior:

Ștefan Tomoiagă – 2014 – 2015
Ioan Câmpian – Tătar – 2009 – 2014
Emilian Niculescu – 2005 – 2009
Teodor Huţanu – 2000 – 2005

Trezorier Uniunea de Conferinte

Eduard Călugăru

Născut în orașul Câmpina, județul Prahova, în anul 1970, pastorul Eduard Călugăru este licenţiat în Teologie la Universitatea București şi Economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Eduard Călugăru a slujit, începând cu anul 1998, în mai multe Biserici din București și din județul Buzău fiind ales apoi, între 2005-2009, Trezorier al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din zona Munteniei.

Începând cu anul 2009, slujește ca Trezorier al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

Pastorul Eduard Călugăru este căsătorit cu Adina și au o fetiță, Agnes Denisa.

Date de contact:

E-mail: trezorier (@) adventist.ro
Telefon: 0212690338

Au slujit anterior:

Ioan Câmpian -Tătar – 1995 – 2009

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *