Alb sau negru?

Devoțional zilnice 18 iunie 2018

Ursul polar este unul dintre cele mai fascinante mamifere. Trăiește în medie 35-40 de ani și este considerat cel mai mare animal de pradă de pe uscat. În limba latină numele lui este Ursus Maritimus, adică Ursul Mării, având capacitatea de a sta sub apă timp de 5 minute. La maturitate ursul polar ajunge la o greutate de 600 de kg la masculi, iar la femele 300 de kg. Stând pe labele posterioare poate ajunge la înălțimea de 3 metri!
Dacă până aici lucrurile sunt clare, vreau să te încurc puțin. Cel mai mult îmi place la ursul polar blana pufoasă și albă. Mi-ar plăcea foarte mult să mă cuibăresc lângă el și să mă joc în „părul” lui! Lucrul acesta nu e posibil deoarece ursul polar nu apare pe lista prietenilor oamenilor. Dar dacă, totuși, te-ai putea apropia de el ai rămâne surprins. Blana lui nu e albă! Noi o vedem albă din cauza faptului că reflectă albul zăpezii din jur. Blana are doua rânduri de păr. Un prim strat este scurt, des și pufos și are ca rol protejarea de frig. Al doilea strat este format din fire groase și mătăsoase care pot ajunge la lungimea de 15 cm. Acestea conduc căldura soarelui spre piele. De fapt, firele din blana ursului polar sunt transparente, iar pielea lui este…da, exact așa cum te gândeai, NEAGRĂ! Îți vine să crezi? Ei bine, explicația este foarte logică. Ai purtat vreodată un tricou negru într-o zi călduroasă de vară? Dacă da, cu siguranță te-ai „copt”. Pielea neagră a ursului polar reține căldura de la soare, motiv pentru care el nu simte frigul.

Moș Martin (al zăpezilor) ne învață o lecție astăzi. Dacă negrul este păcatul, iar albul neprihănirea, lecția e simplă. Noi toți suntem păcătoși, dar dacă reflectăm lumina pe care ne-o dă Dumnezeu prin Biblie devenim curați, neprihăniți, albi! Și acest lucru este posibil chiar și în cele mai „înghețate” circumstanțe! Cu cât stai mai aproape de Dumnezeu cu atât devii mai alb. Pe măsură ce studiezi mai mult Biblia vei observa că „înghețul” dispare din viața ta.

Astăzi, citește mai mult din Biblie și stai mai aproape de Dumnezeu!

„De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada.” Isaia 1:18

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro