Aparențe înșelătoare

Devoțional zilnice

„…păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.” Geneza 4:7

O localnică din partea de nordest a regiunii San Antonio a învățat într-un mod neplăcut că aparențele înșeală.

După ce a salvat ceea ce păreau a fi doi pui de pisicuță abandonați, Jane Dinscore, o persoană ce era pasionată de animale, i-a dus acasă la ea să îi îngrijească și să îi pună pe picioare. A crezut că sunt pui de pisică Bengaleză când le-a analizat blănița și le-a dat să bea lapte.

Acești au reacționat foarte agresiv și au distrus sticluțele cu care Jane a încercat să îi hrănească. După mai multe încercări în urma cărora s-a ales cu mai multe răni destul de adânci, Jane a decis să ceară ajutor de la Serviciul de Control al Animalelor (Animal Control Service). Când aceaști au ajuns au descoperit că cei doi pui de pisicuță erau de fapt doi pui de râs din sălbăticie.

Purtătorul de cuvând al ACS, Lisa Norwood, a apreciat actiunea lui Jane, dar a rugat-o ca pe viitor să nu mai facă așa. “Cred că motivația ei a fost una bună, spunea Lisa, dar noi trebuie să ne folosim ochii și mintea și să luăm decizii înțelepte. Dacă nu cunoști e mai bine să întrebi! Avem la dispoziție foarte multe surse în zilele acestea.”

Păcatul întotdeauna pare inofensiv la prima privire, dar pericolul pândește în locuri și lucruri neașteptate. Așa că te provoc astăzi să vezi dincolo de muzica ce o asculți, de filmul preferat, de site-uri accesate, de plăceri nevinovate și fapte pe care le fac toți…în spatele lor este cumva vreun pericol?

Îmi doresc ca astăzi fiecare dintre noi să luam decizii corecte!

Bobi Ciocarlan, pastor, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro
Leave a CommentSubmit