Asael – iute de picior

Devoțional zilnic 27 aprilie 2019

Acolo se aflau cei trei fii ai Ţeruiei: Ioab, Abişai şi Asael. Asael era iute de picioare, ca o căprioară de câmp. 2 Samuel 2:18,19

Condiţia fizică a unor persoane îi poate aduce pe prima pagină a ziarelor. Oamenii pot deveni celebri datorită performanţelor lor sportive. Este o reală binecuvântare să ai un trup sănătos şi să poţi face faţă cu bine efortului fizic.

Asael era un sportiv recunoscut, care se remarcase prin viteza de alergare. Oamenii începuseră să-l asemene cu o căprioară. Poate că acest bărbat era conştient şi mândru de faptul că putea face anumite lucruri mai bine decât alţii. Pentru aceasta era recunoscut şi respectat de prieteni şi temut de duşmani.

A avea calităţi fizice mai bune decât alţii nu este o apărare sigură împotriva tuturor ameninţărilor şi pericolelor. Performanţele dintr-un domeniu nu te pot scuti de necazuri în alt domeniu, Asael a fost omul care nu a mai avut vreme să se gândească la aceste lucruri. Alergând în spatele lui Abner, Asael a început să-l incomodeze prin ritmul şi viteza sa de deplasare. Pentru a putea alerga puţin mai lejer, Abner l-a rugat pe Asael să nu mai alerge aşa de aproape în spatele său. Dar lui Asael nici nu i-a trecut prin minte să schimbe ritmul sau să se dea la o parte. Aşa că, într-un moment de iritare, Abner l-a lovit pe Asael în abdomen cu mânerul suliţei şi i-a provocat moartea pe loc.

Câtă tristeţe când vezi oameni viteji şi puternici doborâţi la pământ pentru nimic, fiindcă nu au dorit să ţină cont de un detaliu ce ar fi fost foarte uşor de îndeplinit!

Succesul la un pas de tine:

Care crezi că este punctul slab al performanţelor tale cele mai bune? Ai grijă la detalii şi la cei din jur!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro