Batalia pentru mântuirea ta

Devoțional zilnice 14 iunie 2018

„În ajutorul Tău nădăjduiesc, Doamne!” Geneza 49:18

Bătălia de la Marengo a avut loc pe 14 iunie 1800 în apropierea localității italiene Alessandria și a constituit bătălia cea mai importantă a Războiului celei de-a doua Coaliții. În ciuda succesului inițial al austriecilor, care reușiseră să învingă armata franceză până la începutul după-amiezii, sorții bătăliei s-au schimbat în mod dramatic, astfel că, până seara, francezii au câștigat o victorie decisivă. Atacul austriac a venit în momentul în care un mare detașament al armatei franceze era plecat în căutarea unei noi strategii de a ataca inamicul. Când au înțeles pericolul, francezii au chemat înapoi pe câmpul de luptă detașamentul plecat în recunoaștere, ceea ce a schimbat soarta luptei. Prețul plătit de francezi a fost moartea generalului care conducea detașamentul plecat în recunoaștere și care atunci când s-a întors înțelegând dificultatea armatei sale s-a pus în prima linie alături de soldați. Curajul lui a inspirat pe luptători să fie și ei plini de curaj și să lupte până la victoria finală.

Dintre toate bătăliile decisive care s-au dat vreodată de departe cea mai importantă este bătălia care se dă pentru mântuirea ta. Zilnic au loc lupte în acest mare război. Pornește azi cu gândul că poți avea succes în această luptă numai cu ajutorul Marelui General, Isus Hristos. El a murit deja pentru tine și este gata să fie alături de tine în cele mai mici și neînsemnate lupte. Cere-I ajutorul. Vrăjmașul tău este unul foarte puternic. Nu te porni singur la luptă vei fi mereu învins. Ori de câte ori simți pericolul cere fără ezitare ajutorul Generalului. Cu el vei fi biruitor!

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro