Bine faci, bine găsești!

Devoțional zilnic 17 iulie 2019

Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel; căci în aceasta este cuprinsă Legea și Proorocii. Matei 7:12

Se spune că un nobil care trăia într-un conac la marginea unui sat i-a chemat într-o toamnă pe toți sătenii la un ospăț ca să sărbătorească recolta bogată din acel an. I-a anunțat pe oameni că, după petrecere, fiecare va primi câte un dar din partea lui. Le-a cerut însă ceva: să vină toți cu vase pline cu apă pentru a umple fântâna din curtea conacului. În ziua stabilită, toți sătenii urcau la casa boierului, unii cu butoaie, alții cu găleți, alții cu ulcioare. Toți au vărsat apa în fântână, au lăsat vasele într-un colț al curții și au intrat la ospăț. La finalul mesei, nobilul le-a mulțumit și le-a urat drum bun spre case. Nedumerirea se citea pe fețele sătenilor: „unde sunt darurile făgăduite?” Când să-și ia vasele cu care aduseseră apa, le-au găsit pe toate pline cu bani. Oamenii au plecat, unii nespus de bucuroși, alții cu regretul că nu căraseră mai multă apă, toți însă convinși că dacă bine faci, bine găsești.

Cineva spunea: Cu un cuvânt bun, și pe cel rău îl faci bun, și cu un cuvânt rău, și pe cel bun îl faci rău. Prin ceea ce suntem putem influența în bine pe oamenii din jurul nostru. Provocarea de astăzi este ca la întâlnirea cu prietenii noștri să fim pregătiți să răspundem nevoilor lor. Reacțiile pozitive nu vor întârzia să apară!

Margareta Românu – ghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro