Bucurați-vă!

Devoțional zilnic 25 iulie 2019

Bucurați-vă întotdeauna. Rugați-vă neîncetat. Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 1 Tesaloniceni 5:16-18

Apostolul Pavel, în epistolele sale, de câteva ori ne adresează cuvintele: „Bucurați-vă!” Este ușor să ne exprimăm bucuria atunci când totul merge bine, dar cum procedăm atunci când trecem prin greutăți?

În urmă cu câțiva ani, fratele meu trecuse printr-un accident vascular cerebral… Recunosc, mi-am pus întrebarea: „de ce, așa de tânăr?”, de-abia împlinise 50 de ani. Îi sunt recunoscătoare Domnului, că a trimis o prietenă dragă care m-a îndemnat să găsesc în fiecare zi 5 motive de mulțumire la adresa lui Dumnezeu. La început motivele mele de mulțumire erau cam sărăcăcioase, dar pe zi ce trecea deveneau mai dese, mai bogate. Aveam bucurie în inimă când fratele meu mă recunoștea, îmi zâmbea, îmi adresa câteva cuvinte. Și da, eram bucuroasă că îl mai văd o zi, apoi încă o zi…

Săptămânile acelea au fost grele, dar privind înapoi, nu am putut să nu observ cât de minunat a condus Dumnezeu lucrurile, câte încurajări am primit din partea Lui, atunci când aveam cea mai mare nevoie. Îi mulțumesc că mi-a reamintit să mă bucur indiferent de împrejurări, să mă rog, menținând vie relația cu El și să fiu mulțumitoare „pentru toate lucrurile”.

Csete Csilla Edith, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro