Bucuria odihnei

Devoțional zilnice 29 ianuarie 2019

Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse. (Geneza 2:3)

 
O veche legendă greacă povestește despre un bărbat care și-a bătut joc de marele povestitor și fabulist Esop deoarece acesta se juca cu copiii. Bărbatul l-a întrebat pe Esop de ce pierde vremea cu activități așa de frivole. Esop i-a răspuns luând un arc, i-a slăbit coarda și l-a așezat pe pământ. Apoi i-a spus critic atenianului: “Acum răspunde la întrebare dacă poţi. Spune ce face un arc slăbit?” Omul s-a uitat câteva momente dar nu înţelegea ceea ce vroia să facă Esop. Apoi înţeleptul îi explică: “Dacă ţii mereu coarda întinsă este posibil să se rupă, dar, dacă o slăbeşti, o poţi folosi cât de mult vrei tu.”

Noi, oamenii, suntem asemenea acelei coarde. Din acest motiv, Dumnezeu ne-a programat pentru a ne putea odihni și a dat un exemplu în acest sens. El a pus deoparte o zi din cele șapte ale săptămânii, o zi în care dorește să ne refacem forțele, dar să avem și timp de calitate să putem sta de vorbă cu Tatăl nostru ceresc. A-ţi lua timp pentru a te odihni fizic este benefic atât emoţional cât şi spiritual. Vei fi cel mai bun pentru Dumnezeu dacă îţi vei lua timp să mai slăbeşti şi coarda. 

Bucură-te de odihnă și ia-ți timp să Îl cauți pe El! Se va bucura să petreacă timp cu tine!
 

Teofil Brașov, pastor tineret Conferinta Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro