Călătoria bobului de gheață

Devoțional zilnic 13 martie 2018

Ai fost surprins de grindină ?
Cu siguranță că nimeni nu se bucură de acest fenomen pentru că aduce pagube însemnate.

Și totuși, călătoria fiecărui bob de grindină este una plină de … peripeții.

Să mă explic.

Apariția grindinei este legată de prezența Norilor Cumulonimbus, nori cu dezvoltare mare pe verticală, în interiorul cărora apar curenți de aer rece, descendenți și curenți de aer cald, ascendenți. Inițial bobul de măzăriche moale se formează în partea superioară a norului. Apoi, curenții descendenți și ascendenți vor transporta acest fragment atât spre baza norului, cât și spre partea superioară a norului. Astfel, în călătoria lui, bobul de gheață va fi acoperit de straturi de gheață transparentă (atunci cînd este adus în partea inferoară a norului) și de gheață opacă (atunci când este adus în partea superioară a norului). Pe măsură ce bobul de gheață ia în greutate, reusește să învingă forța curenților ascendenți și astfel va porni spre suprafața terestră.

În mod asemămător este și călătoria noastră spre pămîntul cel nou.

Zilnic, ne confruntăm cu două forțe opuse. Acum suntem plini de entuziasm, ne bucurăm de reușite, suntem sus, în partea luminoasă a norului, pentru ca peste câteva ore, să fim jos în partea cenușie a norului, sub povara eșecurilor.

Și TOTUȘI, cu fiecare experiență din viața noastră, credința se va mări, asemenea bobului de gheață.

Experiment: i-a un bob de gheață și taie-l, în deplină siguranță, cu ajutorul unui cuțit de bucătărie. Vei descoperi călătoria bobului de gheață între cele două extreme, numărând straturile transparente / opace.

Îți doresc ca, indiferent de numărul de „straturi” pe care le vei experimenta astăzi, la sfârșitul zilei să ajungi cu bine acasă, la ai tăi și să-i mulțumești Tatălui Ceresc de călăuzirea Sa.

Oricât de provocatoare va fi această zi pentru tine, nu uita că experiența ta cu Dumnezeu, la un moment dat, va cântări suficient de mult ca să ajungi, în final, ACASĂ.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro