Căutați-Mă pe Mine mai întâi

Devoțional zilnic 21 martie 2018

Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. – Matei 6:33

Nu de mult, într-o seară, m-am dus la culcare mai târziu decât ar fi trebuit, aşa că nu am dormit decât patru ore. Ca de obicei, m-am trezit devreme ca să mă pregătesc pentru serviciu. Deja de pe drum am început să resimt lipsa de somn. Nici corpul, nici mintea mea nu erau în culmea fericirii. Când mi-am început programul, mă simţeam nu doar fizic epuizată şi în reluare, dar şi deconectată mintal de la realitate. Percepţia îmi era distorsionată, iar reflexele, lente. Nu aveam agerimea şi eficienţa obişnuite când îmi prioritizam îndatoririle. Nivelul meu de energie era spre zero – lucru foarte neobişnuit pentru mine.

Aşa am ajuns să mă gândesc: nu doar că binele meu fizic şi mintal este vulnerabil la deciziile inadecvate legate de program, dar şi legătura mea cu Dumnezeu are de suferit dacă nu o hrănesc atent. Nu ar trebui să fie o povară pentru noi să facem alegeri bune care ne menţin trupul şi mintea în stare de funcţionare la cel mai înalt nivel. Nici nu ar trebui să fie o povară deciziile de a păstra relaţia cu Dumnezeu.

Aşa cum corpul meu are nevoie de odihnă pentru a găsi o putere şi o energie reînnoite, sufletul meu are nevoie de timp de odihnă zilnică în prezenţa revigorantă a Dumnezeului meu. Nicio decizie proastă de-a mea nu-L poate determina pe Dumnezeu să mă iubească mai puţin decât mă iubeşte. Totuşi, dacă las ziua să treacă fără să petrec măcar puţin timp în prezenţa Sa sau alături de Cuvântul Său, meditând la El sau la cine este El, percepţiile mele spirituale, discernământul şi reflexele mele spirituale vor fi încetinite, în cel mai bun caz. Încep să resimt acea lipsă de reînnoire şi revigorare de care aş fi avut parte dacă mi-aş fi început ziua alături de El.

Dumnezeu însă nu ne lasă în seama deciziilor noastre proaste – nici măcar în seama celor care îl exclud pe El. Duhul Său Sfânt de iubire şi putere continuă să ne caute chiar şi după ce L-am neglijat şi ne-a slăbit puterea. Îl simţim bătând la uşa inimii noastre, invitându-ne înapoi într-o relaţie a rugăciunii cu El pentru tot restul zilei. Câtă iubire şi cât devotament! Câte şanse!

Haideţi ca fiecare zi să o începem şi să o încheiem în mod conştient în prezenta lui Dumnezeu! Haideţi să acordăm prioritate adevăratelor priorităţi, lăsându-L pe El să fie Domnul fiecărei noi zile. Apoi restul se va rezolva de la sine!

Taylor Bajic

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro