Ce prieten minunat avem în Isus

Devoțional zilnice 12 ianuarie 2019

Nu vă mai numesc robi, pentru că robul nu ştie ce face stăpânul său, ci v-am numit prieteni, pentru că v-am făcut cunoscut tot ce am auzit de la Tatăl Meu. – loan 15:15

Toată viaţa mea am avut mulţi prieteni: prieteni din copilărie, prieteni de la şcoală, prieteni de la facultate, prieteni de la locul de muncă, cei mai buni prieteni şi lista ar putea continua. Pentru majoritatea dintre noi, prietenii vin şi pleacă. Circumstanţele vieţii ne pot lua prieteni foarte buni.

Persoanele pe care le consider cei mai buni prieteni nu locuiesc aproape de mine. Întotdeauna pot să îi sun, dar uneori nu sunt disponibili sau se confruntă cu probleme personale. Atunci mă simt lipsită de sprijinul emoţional şi spiritual de care am nevoie.

Cântarea spune: „Ce prieten bun avem în Isus, care poartă toate păcatele şi întristările noastre; ce privilegiu să ducem totul în rugăciune la Dumnezeu!” (Joseph M. Scriven, „What a Friend We Have in Jesus,” 1855) Acest lucru îl vedem şi în versetul de astăzi, care spune că Isus ne numeşte prieteni — ceea ce înseamnă că El este prietenul nostru. Proverbele 18:24 ne reaminteşte că este „un prieten care ţine la tine mai mult decât un frate”. Acel prieten este Isus.

Sunt momente când Prietenul meu Isus îmi slujeşte printr-un prieten pământesc — o îmbrăţişare, un cuvânt de încurajare şi dragoste. Dar există momente când El îmi slujeşte direct: prin Cuvântul Său, printr-un imn sau un cântec sau prin prezenţa mângâietoare a Duhului Sfânt. În momente din viaţă când am pierdut, când nimeni nu a înţeles, Prietenul meu Isus a înţeles şi a slujit inimii mele.

Imnul spune astfel în continuare: ,Ah, pacea pe care adesea o pierdem, ah, durerea inutilă pe care o purtăm, totul pentru că nu ducem totul în rugăciune la Dumnezeu.” Cât de adesea m-am luptat cu problemele? Am luptat şi am pierdut! Cât de adesea am simţit că puteam să mă descurc într-o situaţie şi apoi am eşuat? Totuşi, avem un Prieten care întotdeauna este aproape şi este dispus să ne ia problemele, să ne dea pacea dulce pentru a face faţă încercărilor vieţii. El ne numeşte prieteni. Ce privilegiu să îl numim pe Fiul lui Dumnezeu Prietenul nostru!

Poate că astăzi te confrunţi cu o încercare şi te simţi singur. Ia-ţi o clipă să vorbeşti cu Isus, Prietenul care este mai aproape decât orice alt prieten pe care îl ai. Singurul Prieten care nu eşuează niciodată, care nu te părăseşte niciodată, ci întotdeauna este gata să te ajute.

Heather-Dawn Small

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro