Cinstea

Devoțional zilnice 28 iunie 2018

Căci căutăm să lucrăm cinstit nu numai înaintea Domnului, ci şi înaintea oamenilor. (2 Corinteni 8:21)

În toate tranzacţiile de afaceri, noi trebuie să lăsăm ca lumina să strălucească în mod categoric. Nu trebuie să existe vreo practică înşelătoare. Totul trebuie făcut în cea mai strictă integritate. Mai bine să fii dispus să pierzi ceva din punct de vedere financiar decât să câştigi câţiva bani în plus prin practici necinstite. Printr-un comportament cinstit, nu vom pierde în final nimic. Noi trebuie să trăim Legea lui Dumnezeu în lumea noastră şi să ne desăvârşim un caracter după modelul divin. Toate afacerile, cu cei de aceeaşi credinţă sau cu cei necredincioşi, trebuie să fie încheiate pe principii corecte, fără pată. Totul trebuie văzut în lumina Legii lui Dumnezeu, totul trebuie făcut fără înşelătorie, fără duplicitate, fără niciun fel de viclenie. (CBAZŞ, vol. 3, p. 1158)

Pentru o manta babiloniană şi pentru o nenorocită comoară de aur şi argint, Acan a consimţit să se vândă celui rău, să aducă asupra sufletului său blestemul lui Dumnezeu şi să-şi piardă dreptul la o bogată posesiune în Canaan şi întreaga perspectivă a viitorului, moştenirea veşnică pe noul pământ. Ce preţ îngrozitor a plătit pentru câştigul său necinstit! (Signs of the Times, 5 mai 1881)

Procedează în mod cinstit şi după dreptate în această lume rea! Unii vor fi cinstiţi doar atunci când văd că cinstea nu pune în pericol interesele lor pământeşti, dar toţi aceia care acţionează după acest principiu vor avea numele şterse din cartea vieţii.

Trebuie să cultivăm practicarea cu stricteţe a cinstei. Noi nu putem trece prin această lume decât o singură dată, nu ne mai putem întoarce pentru a îndrepta vreo greşeală făcută, de aceea fiecare mişcare trebuie făcută cu o temere sfântă şi cu atentă chibzuinţă.

Când Dumnezeu îşi strânge nestematele Lui, cei drepţi, cei cinstiţi, cei sinceri vor fi aleşii Săi, comoara Sa. Îngerii le pregătesc coroane şi lumina de la tronul lui Dumnezeu va fi reflectată în toată splendoarea ei de aceste diademe împodobite cu nestemate. (Review and Herald, 29 decembrie 1896)

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro