Conflictul cosmic

Studiu majori 31 martie 2018

Şi balaurul, mâniat pe femeie, s-a dus să facă război cu rămăşiţa seminţei ei, care păzesc poruncile lui Dumnezeu şi ţin mărturia lui Isus Hristos. (Apocalipsa 12:17, VDCC)

Disputa cosmică denumită şi „marea luptă” constituie perspectiva biblică asupra lumii şi a vieţii. Pe acest fundal se desfăşoară drama lumii noastre şi chiar a universului întreg. Păcatul, suferinţa, moartea, ridicarea şi căderea naţiunilor, răspândirea Evangheliei, evenimentele din zilele finale – toate au loc în acest context.

Săptămâna aceasta vom studia despre locurile în care s-a instaurat ea, apărând mai întâi, în mod misterios, în inima unei fiinţe desăvârşite, Lucifer, cel care şi-a dus apoi rebeliunea pe pământ, prin căderea altor fiinţe desăvârşite, Adam şi Eva. De atunci, marea luptă se desfăşoară fără încetare şi fiecare dintre noi ia parte la această dramă cosmică.

Vestea bună este că, în curând, se va termina şi, mai mult chiar, se va încheia cu biruința totală a lui Hristos asupra lui Satana. Şi vestea şi mai bună este că noi toţi putem fi părtaşi la victoria Sa, datorită lucrării împlinite de El pe cruce. În acest scop, Dumnezeu ne cheamă la credinţă şi ascultare acum, când aşteptăm să se împlinească tot ce ne-a promis Isus, a cărui revenire este certă.

7 aprilie – Sabatul Colportorului

BIBLIA ȘI CARTEA ISTORIA MÂNTUIRII – STUDIU LA RÂND

Biblia: Luca 13–19

  1. Cine L-a(u) sfătuit pe Isus să plece, ca să Se protejeze de ame¬nințarea lui Irod?
  2. Ce atitudine este o urâciune înaintea lui Dumnezeu?
  3. După care afirmație a lui Isus I-au cerut apostolii să le mărească credința?
  4. Ce făcea norodul cu vorbele care ieșeau de pe buzele lui Isus?

Istoria mântuirii, cap. 6

  1. Până la a câta generație le-a povestit Adam copiilor și nepoților săi despre Eden și despre istoria tristă a căderii sale?

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro