Cuvinte înțelepte, salvatoare

Devoțional de seară 12 aprilie 2019

Fiule, dacă nişte păcătoşi vor să te amăgească, nu te lăsa câştigat de ei! – Proverbele 1:10

Cuvintele pline de înţelepciune sunt mesaje importante, care pot salva vieţi. De fapt, acestea sunt foarte necesare când avem probleme mari (vezi Proverbele 4:6,7). Diavolul este marele înşelător şi poate folosi chiar şi un prieten pentru a ne distruge. Într-o dimineaţă de vară, în Cornwall, Ontario, în timp ce luam micul dejun cu Celia, colega mea de cameră, John, un prieten taximetrist, a sunat şi ne-a invitat să mergem cu el la o plimbare la ţară. Am acceptat foarte bucuroase această invitaţie.

Am mers cu maşina pe nişte drumuri frumoase de ţară şi ne-am simţit foarte bine tot drumul. Apoi John a oprit ca să bem nişte băuturi răcoritoare pe care le pregătise el. Dar când ne-a oferit acele băuturi mi-am amintit (sunt sigură că un înger mi-a amintit) de cuvintele înţelepte ale tatălui meu: să nu accept nicio băutură de la alţii dacă aceasta nu este de la doză sau nu este sigilată, deoarece este posibil ca cineva, cu gând rău, să fi pus ceva în băutură. În limba noastră filipineză am avertizat-o pe Celia să nu bea. Efectele unei băuturi în care au fost puse droguri îţi pot afecta mintea şi trupul în doar douăzeci-treizeci de minute şi durează până la opt ore.

Cam în douăzeci de minute, John a oprit la o casă singuratică dintr-un sat mai mic. În timp ce el mergea spre casă, eu şi Celia am aruncat băuturile şi am încuiat uşile maşinii. M-am mutat pe scaunul şoferului fără nici cea mai mică idee despre cum să conduc, dar ştiam că Dumnezeu avea să îmi arate (vezi Isaia 41:13). Apoi s-au apropiat doi bărbaţi de maşină. Am început să intru în panică. De îndată au bătut la geamul maşinii. A sosit şi John cu cheia de rezervă a maşinii. Am inspirat profund şi am chemat numele lui Isus Hristos să ne salveze (vezi Psalmii 91:15). În timp ce John deschidea uşa, mâna lui Dumnezeu a fost asupra mea şi am pornit motorul maşinii. Taxiul a demarat în viteză! Mâinile şi picioarele îmi tremurau. Dumnezeu ştia ce face, deşi eu nu ştiam să conduc o maşină care nu avea cutie automată. Drumul rău de ţară, pe ambele margini încadrat de şanţuri, urca înspre un deal mai abrupt. Cu viteza cu care mergeam eu, am fî putut ajunge în vreun şanţ. Când ne-am apropiat de oraş, am luat piciorul de pe acceleraţie şi maşina a încetinit. Am ieşit din maşină şi am alergat într-un magazin. Bărbatul de la magazin a alergat repede să oprească maşina şi a parcat-o, după care a sunat la poliţie. John a fost arestat.

Deşi tatăl meu nu a fost prezent în acel moment, cuvintele lui pline de înţelepciune ne-au salvat.

Tot aşa, deşi Tatăl nostru din ceruri nu este vizibil, El ne-a dat cuvinte pline de înţelepciune care ne pot salva dacă ni le amintim şi dacă luăm seama la ele (vezi Psalmii 119:105).


Nena A. Wirth

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro