Dincolo de aparențe

Devoțional zilnice 24 aprilie 2018

Voi căutaţi să vă arătaţi neprihăniţi înaintea oamenilor, dar Dumnezeu vă cunoaşte inimile. – Luca 16:15

Pe perioada verii, a fost angajat în cadrul departamentului nostru un tânăr pe nume Mark, student la facultatea de informatică, pentru a ne oferi asistenţă în realizarea câtorva proiecte. I-a fost oferit spaţiul de lucru de lângă mine, fiindcă îi oferea posibilitatea de a da telefoane şi de a lucra în linişte, la nevoie.

La pregătirea şi informaţiile lui despre ultimele tehnologii, Mark trebuie să fî fost probabil descumpănit, dacă nu chiar decepţionat de computerul vechi de nouă ani pe care trebuia să lucreze. I s-a întâmplat de multe ori să i se închidă brusc. Dar avea răbdare şi îl restarta, rezolvând câteva probleme de funcţionare, pe baza cunoştinţelor lui de specialitate.

Într-o zi, a pomenit în treacăt că putea să refacă un computer de la zero. M-am mirat. Era informat, conştiincios şi de încredere – un angajat excelent. Dar mi-am dat seama că era foarte frustrat că trebuia să-şi îndeplinească sarcinile pe un astfel de computer.

Am vorbit cu conducerea despre computerul lui vechi şi disfuncţional. La urma urmei, noi ceilalţi aveam desktopuri all-in-one de cel mult doi ani. În câteva zile, a sosit un computer împrumutat, tot all-in-one. În scurt timp însă, cei de la suport tehnic şi-au dat seama că şi el avea probleme. După mai multe convorbiri telefonice cu ei, a venit un depanator şi l-a luat ca să-l repare. După o oră, ni l-a returnat şi nu mai avea nicio problemă.

– Este exact acelaşi computer? l-am întrebat pe Mark mai târziu.

– Nu ştiu, mi-a răspuns. La exterior pare că e acelaşi; poate că interiorul e altul. Au înlocuit ceva probabil.

În sfârşit, avea acum un computer funcţional!

Dar noi, în ce stare ne aflăm? La fel ca unele computere, arătăm frumos pe dinafară, dar undeva pe dinăuntru ceva este defect? Părem bine, dar nu funcţionăm bine? Din fericire, Domnul nostru ştie ce se ascunde dincolo de aparenţe. El ne poate reporni la nevoie sau ne poate reface de la zero după chipul Său. Să Îi permitem Duhului Său să lucreze în noi în fiecare zi ca să fim mereu plăcute Lui şi oamenilor!

Iris L. Kitching

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro