Domnul Isus Îl descoperă pe Tatăl

Devoțional zilnice 20 ianuarie 2019

Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume. (Ioan 17:6)

Dacă cei săraci și neînvățați nu ar putea înțelege Biblia, atunci misiunea Domnului Hristos în lumea noastră ar fi fost inutilă, căci El spune: „Duhul Domnului este peste Mine pentru că M-a uns să vestesc săracilor Evanghelia, M-a trimis să tămăduiesc pe cei cu inima zdrobită, să propovăduiesc robilor de război slobozirea și orbilor căpătarea vederii, să dau drumul celor apăsați.” Porunca de a cerceta Scripturile a fost adresată de Domnul Hristos nu doar fariseilor și cărturarilor, ci și marii mulțimi de oameni de rând din jurul acestora.

Dacă Biblia nu ar fi înțeleasă de toate clasele de oameni, fie că aceștia sunt săraci sau bogați, ce rost ar mai avea îndemnul Mântuitorului de a cerceta Scripturile? Ce folos ar fi să cercetezi ceva ce nu ar putea fi niciodată înțeles? (…)

Datoria fiecărei persoane înzestrate cu rațiune este de a cerceta Scripturile. Fiecare trebuie să cunoască în mod clar în ce condiții este oferită mântuirea. (…)

Fariseii și învățătorii religioși au reprezentat atât de greșit caracterul lui Dumnezeu, încât a fost necesar ca Domnul Hristos să vină în lume pentru a-L reprezenta pe Tatăl. Prin vicleniile lui Satana, oamenii au fost determinați să-I atribuie lui Dumnezeu însușiri satanice; însă Mântuitorul a dat la o parte întunericul des plasat de către Satana asupra tronului lui Dumnezeu, astfel încât razele strălucitoare de îndurare și iubire trimise de Dumnezeu să ajungă noi. (…)

Domnul Hristos a luat asupra Lui natura umană, astfel ca lumina și strălucirea dragostei divine să nu distrugă neamul omenesc. Când Moise a cerut: „Arată-mi slava Ta!”, el a fost așezat în crăpătura stâncii și Domnul a trecut pe dinaintea Lui. Când Filip a cerut Domnului Hristos să le arate pe Tatăl, El a spus: „Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl.” (…)

Într-un limbaj simplu, Mântuitorul i-a învățat pe oameni că duioșia, compasiunea și iubirea pe care El le-a manifestat față de oameni erau atributele Tatălui Său din ceruri. Orice învățătură prezenta, orice făgăduință fericită, orice faptă de iubire, orice atracție divină pe care o manifesta își aveau sursa în Tatăl tuturor. În persoana Domnului Hristos, noi Îl privim pe Dumnezeul cel veșnic angajat într-o acțiune de îndurare fără de margini față de neamul omenesc. – Signs of the Times, 20 august 1894

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro