Drumeția

Devoțional zilnic 3 mai 2019

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. 1 Ioan 1:9

Drumeția de o zi este unul dintre cele mai gustate momente într-o tabără pentru exploratori. Se întâmplă ca într-o astfel de drumeție, să vină o ploaie de vară și dacă ești deja obosit, pe drumul de întoarcere, într-un loc abrupt, să ai rețeta „perfectă” pentru a ajunge în tabără ud, extenuat, cu hainele ude și murdare.

 De multe ori, în viață se întâmplă ca în descrierea de mai sus. Dorești să mergi pe drumul vieții cât mai ferit de pericole, de „noroiul” lumii și vrei să rămâi cât mai curat. Nu de puține ori constați că este dificil să fii corect, cinstit, ascultător, drept, iubitor. Îți dai seama că te „murdărești” cu alegeri nepotrivite, cu gesturi, cuvinte, fapte care aduc întristare Tatălui ceresc. Știi că ar trebui să fie altfel drumul spre Cer și speri să primești haine curate când vei sosi în Tabără. 

 Soluția este una clară: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1:9)

 Dacă ne mărturisim păcatele… 

Regele prusac Frederic cel Mare vizita o închisoare din Berlin. Deţinuţii au căzut în genunchi înaintea lui, susţinându-şi nevinovăţia – toţi în afară de unul care nu spunea nimic. Frederick i-a spus să se apropie. „De ce te afli aici?” „Pentru jaf armat, maiestatea voastră.” „Şi eşti vinovat?” „Da, maiestatea voastră. Îmi merit pedeapsa.” Frederick l-a chemat pe temnicer şi a dispus: „Imediat să fie eliberat acest ticălos vinovat. Nu vreau să fie ţinut într-o închisoare unde va sfârşi prin a-i corupe pe toţi aceşti oameni cumsecade nevinovaţi.”

Dumnezeu dorește să te elibereze din închisoarea oricărui păcat și a oricărei nelegiuiri. Mărturisește-I Lui totul și vei redeveni curat!

Teofil Brașov, pastor tineret Conferinta Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro