Ești în atenția Sa

Devoțional zilnice 10 ianuarie 2019

Tu, Doamne, numai Tu, ai făcut cerurile, cerurile cerurilor și toată oștirea lor, și pământul cu tot ce este pe el, mările cu tot ce cuprind ele. Tu dai viață tuturor acestor lucruri, și oștirea cerurilor se închină înaintea Ta. (Neemia 9:6)

 
Te-ai gândit vreodată cât sunt de mari cerurile? Dar câte viețuitoare se pot găsi în mare? Sau, poate, cât de mulți oameni pot încăpea pe Pământul nostru?

Ei, bine, oamenii lumii moderne au încercat să afle secretele Universului și au fost uimiți de rezultate. De exemplu, doar Calea Lactee, galaxia noastră, cuprinde cel puțin 100 de miliarde de stele, așa că dacă ai sta toată viața să le numeri câte una pe secundă, tot nu le-ai termina. Astronomii spun că ar exista aproape 2000 de miliarde de galaxii, dintre care despre 90% nu se știe nimic. Nu e uimitor? 

Pe Pământ, la noi, oceanele, mările și uscatul au surprizele lor. Cel puțin 25.000 de specii de viețuitoare marine se ascund în ape în timp ce aproape 400.000 de specii de plante dau pământului verdeață. În total, speciile de pe glob ajung la 8,7 milioane, care mai de care mai interesantă. 

Între toate aceste minuni ale creațiunii ești și tu, un fir de praf în Univers, dar Cel care te-a creat te iubește mai mult decât toate plantele și animalele care există și ar fi lăsat cerurile cerurilor să te salveze din păcat chiar dacă tu ai fi fost singurul om de pe Pământ. Nu crezi că merită un Dumnezeu așa de bun toată închinarea ta astăzi?
 

Claudiu Vasile, conducător club explo Craiova-centru

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro