Eu sunt cu voi

Devoțional zilnice 15 iunie 2018

Olimpiada de la Barcelona din 1992 a oferit unul dintre cele mai incredibile momente sportive. Britanicul Derek Redmond a visat întreaga sa viață să câștige medalia de aur în cursa de 400 de metri iar visul său părea foarte aproape de a deveni realitate în momentul în care pistolul de start a anunțat începutul semifinalelor.
Însă în timp ce alerga, aproape de finalul cursei, a simțit o durere acută în partea posterioară a piciorului și a căzut pe pistă cu fața la pământ. Dar nu voia să renunțe! S-a ridicat și a luat-o din nou la fugă, șchiopătând, într-o încercare nebunească de a termina cursa. Când s-a apropiat de ultima linie dreaptă, un bărbat îmbrăcat cu un tricou a trecut din tribune printre agenții de pază și a fugit la Redmond să îl strângă în brațe. Era Jim Redmond, tatăl lui Derek.

“Nu trebuie să faci asta”, i-a spus fiului său. “Ba da, trebuie!”, i-a răspuns Derek. “Atunci, vom termina această cursă împreună!”, a concluzionat Jim.

Și așa au făcut. Luptându-se să reziste, sprijinindu-se de tatăl său, Derek a terminat cursa în aplauzele mulțimii care se ridicase în picioare plină de admirație.

Derek nu a plecat de acolo cu medalia de aur, dar a plecat cu o amintire incredibilă a unui tată care în momentul în care și-a văzut fiul în suferință, a părăsit scaunul în care se afla și s-a dus să îl ajute să termine cursa.

Același lucru îl face și Dumnezeu pentru noi. Când experimentăm durere și ne luptăm să “terminăm cursa”, putem fi încrezători că avem un Tată iubitor care nu ne va lăsa să terminăm singuri. El și-a părăsit locul din ceruri ca să vină alături de noi prin persoana Fiului Său, Isus Hristos.

Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului! (Matei 28, 20 u.p.)

(Această scenă emoționantă o puteți găsi pe YouTube.)

Ramona Andras, Coordonator Exploratori Zona Centru, Conferința Banat

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro