Fiica lui Iair – „Talita cumi”

Devoțional zilnic 12 august 2019

A apucat-o de mână şi i-a zis: „Talita cumi” care, tălmăcit, înseamnă:„Fetiţo, scoală-te, îţi zic!” Marcu 5:41

Este uimitor să aflăm că morţii ascultă atunci când Dumnezeu îi cheamă. După acelaşi tipar, bolnavii neputincioşi se conformează cuvintelor Mântuitorului. Se ridică, umblă, aud şi văd sau sunt vindecaţi de lepră. Duhurile necurate pleacă, marea se linişteşte, peştii se lasă prinşi.

Ajuns la casa lui Iair, Mântuitorul stabileşte diagnosticul: fetiţa n-a murit, ci doarme. La auzul acestei afirmaţii, cei prezenţi încep să-şi bată joc de El, dar Lui nu-I pasă de ignoranţa şi neînţelegerea lor. Ii scoate pe toţi afară, pentru că are nevoie de linişte şi seriozitate.

Fetiţa se află în moartea din care există întoarcere prin înviere. Ce bine că nu a murit de moartea a doua, din care nu mai este înviere! Aceasta a vrut învăţătorul să spună, dar nu avea cine să înţeleagă. Deocamdată nimeni nu a murit de moartea aceea. Aceasta va veni după judecata de pe urmă.

În prezenţa doar a părinţilor şi a ucenicilor, Mântuitorul apucă fetiţa de mână şi-i spune„Talita cumi!” Fetiţa aude, se ridică şi începe să se mişte cu uşurinţă ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic. Cei prezenţi se sperie de-a binelea şi primesc porunca de a nu spune nimănui secretul. Apoi Isus le cere părinţilor să-i dea de mâncare fetiţei, pentru a se convinge că nu este niciun truc, ci o minune adevărată.

Fetiţa a ascultat porunca Mântuitorului pentru că în ea era şi puterea de a asculta. Ea n-ar fi ascultat porunca unui ucenic sau a altcuiva, atâta vreme cât în acea poruncă nu era şi puterea de a asculta. Cuvântul lui Isus este putere şi are putere.

Succesul la un pas de tine:

În orice poruncă sau cerinţă a lui Dumnezeu, există şi puterea de a o împlini. Cine îndrăzneşte să asculte va constata că sistemul funcţionează. Succes şi ţie!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro