Flămânzi după neprihănire

Devoțional zilnic 26 iunie 2019

Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați! (Matei 5:6)

Urmărește versiunea video aici.

Adevărata pâine a vieții poate fi găsită numai în Hristos. Aceia care nu recunosc că darul generos al harului îmbelșugat, ospățul ceresc, a fost pregătit cu un preț infinit, pentru a-i sătura pe cei flămânzi și însetați după neprihănire, nu vor fi revigorați.

„Isus le-a spus: «Eu sunt Pâinea vieții; cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată.»”

Cei care flămânzesc și însetează după neprihănire sunt pătrunși de o dorință profundă de a deveni asemenea Domnului Hristos în caracter, de a fi transformați după chipul Său pentru a păzi calea Domnului și a face dreptate și judecată. Noi trebuie să cultivăm continuu dorința sinceră după neprihănirea lui Hristos. Niciun fel de nevoi vremelnice nu ar trebui să ne atragă sau să ne distragă mintea în asemenea măsură încât să nu mai experimentăm foamea sufletului de a poseda însușirile lui Hristos. Când trecem prin necazuri și suferințe, sufletul tânjește după iubirea și puterea lui Dumnezeu. Există în asemenea momente o dorință intensă după asigurare, nădejde, credință, încredere. Trebuie să căutăm iertarea, pacea, neprihănirea Domnului Hristos. Fiecare suflet care-L caută pe Domnul cu toată inima flămânzește și însetează după neprihănire.

Foamea sufletului va fi satisfăcută când inimile noastre vor fi golite de mândrie, vanitate și egoism; căci atunci credința va apuca făgăduințele lui Dumnezeu, iar Domnul Hristos va înlocui acel gol și va locui în inimă. Pe buze se va afla o cântare nouă, căci se va împlini cuvântul: „Vă voi da o inimă nouă.” Iar mărturia credinciosului va fi: „Am primit din plinătatea Lui, har după har.”

Fără Domnul Hristos, foamea și setea sufletului vor rămâne nesatisfăcute. Simțământul de lipsă, de dorință aprinsă după ceva netrecător, neatins de vremelnicie și obișnuință, nu poate fi mulțumit niciodată. Mintea trebuie să apuce ceva mai nobil și mai curat decât orice ar putea fi găsit în această lume.

Domnul Hristos a fost răstignit pentru păcatele lumii, iar după învierea și înălțarea Sa toți oamenii au fost invitați să privească la El și să trăiască. Ni se cere să privim la lucrurile nevăzute, să păstrăm în fața ochilor minții cele mai vii imagini ale realităților veșnice, pentru ca, privind, să putem fi schimbați după chipul Domnului Hristos. – Signs of the Times, 29 august 1895

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro