Gândeste-te la aceste lucruri

Devoțional zilnic 6 aprilie 2020

Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

Ca părinţi, noi avem ocazia de a ne instrui copiii chiar de la naştere. Avem şansa de a stabili la ce să fie expuse minţile lor în proces de dezvoltare. Suntem responsabili pentru ceea ce ei vor auzi, gusta, vedea şi simţi.

Nu cu mult timp în urmă, o prietenă i-a cumpărat fetiţei noastre nişte cărţi şi cârduri grozave despre animale, de la un târg de obiecte folosite. Ele făceau parte dintr-un set care cuprindea şi DVD-uri. În timp ce ni le arăta, a realizat brusc că ce cumpărase era de fapt altceva decât ce se aşteptase. Cărţile erau pline de poze cu animale prădătoare, în habitatul lor natural. Prietena mea era îngrozită şi şi-a cerut scuze în repetate rânduri.

Această situaţie ne-a dat ocazia să vorbim despre cât de important este să ne dăm silinţa să protejăm inima şi mintea copiilor noştri. În loc să ne concentrăm pe realităţile lumii „naturale”, ar trebui să ne învăţăm copiii că moartea şi cruzimea nu sunt ceva natural. Dumnezeu nu a intenţionat niciodată ca animalele să se vâneze şi să se ucidă unele pe altele. Nu a dorit nici moartea copiilor Săi.

Apostolul Pavel a scris următoarele cuvinte pentru a ne ajuta să ne ţinem ochii aţintiţi spre cer: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.”

Într-o bună zi, când acest pământ bătrân va fi făcut nou, nu va mai fi suferinţă, nu va mai fi moarte, nu va mai fi tristeţe. Într-o bună zi, în cer va fi pace perfectă, armonie perfectă, dragoste perfectă. Acestea sunt lucrurile la care ar trebui să mediteze mintea noastră şi a copiilor noştri.

Doamne, ajută-ne să instruim mintea copiilor noştri să mediteze la ceea ce este adevărat, curat şi vrednic de iubit. Şi ajută-ne să fim conştiincioşi în selectarea lucrurilor pe care le-am pregătit pentru ei!

Christine Cillan Byrne

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro