Inima

Devoțional zilnic 17 martie 2019

Zidește în mine o inimă curată, Dumnezeule, pune în mine un duh nou și statornic! (Psalmi 51:10)

Inima bate de 110000/zi; 40 milioane de ori/an; 3,5 miliarde de ori pe viață! Inima este centrul vieții dăruit de Dumnezeu. În ea se află însăși viața noastră fizică. Fără inimă, viața pur și simplu nu poate exista. Și tot inima este centrul vieții spirituale. În cartea Proverbelor citim că trebuie să “ne păzim inima mai presus de orice căci din ea ies izvoarele vieții” – atât inima  fizică, cât și cea spirituală. Inima ne dictează acțiunile și reflectă faptul că Hristos este sau nu centrul vieții noastre. De aceea, este foarte important să-I cerem lui Dumnezeu să înnoiască  permanent inimile noastre.
Nelson Mandela spunea: “Un cap bun și o inimă bună sunt întotdeauna o formidabilă combinație”.

 Fă chiar azi o evaluare a stării inimii tale! Este ea așa cum trebuie sau ai nevoie de o restaurare din partea lui Dumnezeu? Cere-I lui Dumnezeu să-ți înnoiască inima și ia-ți angajamentul ca El să rămână în centrul inimii tale.

Leia Mălan – masterghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro