Meraiții – purtătorii stâlpilor de susținere a cortului

DEVOTIONAL EXPLO 8 martie 2018

Iată ce este dat în grija lor şi ce au ei de dus, pentru toate slujbele din cortul întâlnirii: scândurile cortului, drugii lui, stâlpii lui, picioarele lui; stâlpii curţii de jur împrejur, picioarele lor, ţăruşii lor, funiile lor, toate uneltele care ţin de ei şi tot ce este rânduit pentru slujba lor. Să spuneţi pe nume lucrurile care sunt date în grija lor şi pe care le au ei de purtat. (Numeri 4:31,32)

Cu ocazia ieșirii din Egipt, Dumnezeu a rânduit seminția lui Levi (al treilea fiu al patriarhului Iacov) să slujească în jurul cortului întâlnirii. Conform poruncii lui Dumnezeu, cei din familia lui Merari, cel mai mic fiu al lui Levi, aveau o slujbă foarte importantă de îndeplinit la purtarea cortului. Când tabăra era gata de plecare, ei trebuiau să demonteze, să transporte, iar apoi să reașeze scândurile cortului, stâlpii și picioarele lui. Chiar dacă erau elementele cele mai ascunse ale cortului, ele aveau o importanță deosebită. Fără ele nu putea fi ridicat cortul. Familia lui Merari era responsabilă de elementele care susțineau și legau cortul.

Dragul meu cititor, slujirea ta poate nu este atât de vizibilă ca altarul sau chivotul, dar lucrarea din umbră este tot atât de importantă cum este cea vizibilă. Chiar mai importantă, pentru că este vorba de stâlpii de susținere, de elementele de legătură, de rezistența zidurilor de despărțire dintre sfânt și obișnuit. Slujirea merariților era necesară doar la mutarea taberei. Lucrarea lor consta în purtarea poverii, și aceasta nu oricum, ci cu responsabilitate.

Dragul meu cititor, simți că slujirea ta nu e importantă? Nu o pot vedea mulți? Nu uita! Slujirea îndeplinită de tine este foarte importantă pentru că susține, leagă și în același timp desparte ce este sfânt de ce este obișnuit. Fii credincios și corect în tot ce faci! Ajută-i pe oameni să trăiască în unitate! Fie ca slujirea ta să fie o binecuvântare pentru semenii tăi, fie ca ea să-i susțină în împlinirea chemării lor! Dumnezeu să te binecuvânteze în această slujire!

Ferencz-Zorgel Jozsef, pastor, Conferința Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro