Noe – nonconformistul supraviețuitor

Devoțional zilnice 10 ianuarie 2019

Noe era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui. Noe umbla cu Dumnezeu. Geneza 6:9

Noe mergea împotriva curentului zilelor sale. El căuta lucruri pe care oamenii din jurul său le desconsiderau. Din această cauză, era adesea ridiculizat sau chiar făcut să sufere. Dar el ştia că lumea are nevoie de el aşa cum este şi nu avea de gând să se adapteze la standardele şi filosofia de viaţă a celor din jur.

Constatarea lui Dumnezeu cu privire la lumea antediluviană a fost aceea că toate lucrurile îşi stricaseră calea, iar gândurile oamenilor erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. În acest ocean de nelegiuire şi ruină, Noe făcea o excepţie. Era neprihănit.

Satisfacţia vieţii sale depăşea cu mult sfera lucrurilor materiale şi imediate. Bucuria sufletului său era dincolo de mâncare, băutură şi plăceri trupeşti. În relaţia sa cu Dumnezeu, Noe trăia o înălţare sufletească superioară oricărei distracţii pe care ar fi putut să i-o ofere lumea timpului său.

Stilul de viaţă al lui Noe nu-i slăbea cu nimic nici bucuria de a trăi şi nici competenţa profesională. Cei din jur puteau conta pe cuvântul său, iar promisiunile lui erau onorate întotdeauna fără compromis. Noe era un puritan progresist mereu prezent în viaţa cetăţii, dar diferit şi elevat în ce priveşte valorile personale. Cei din jur îl cunoşteau ca pe evlaviosul cel bun la suflet şi corect până la culme în afacerile cu partenerii. El nu se ruşina şi nu se sfia să-şi împărtăşească ideile şi convingerile cu oricine era interesat să-l asculte. Acesta este stilul de viaţă al nonconformistului supravieţuitor.

Succesul la un pas de tine:

Te poţi simţi confortabil, chiar dacă faci lucrurile altfel faţă de cei din jur. Semenii tăi au nevoie de cineva care să poată privi lucrurile şi altfel!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro