O zi binecuvântată

Devoțional zilnice 28 ianuarie 2019

Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise și o făcuse. (Geneza 2:3)

 
Te salut exploratorul meu drag! Vreau să-ți amintesc că Sabatul este o zi specială pentru tine, în care Tatăl tău vrea să-ți vorbească. De aceea te invit să te retragi într-un loc mai liniștit și ia-ți timp să asculți, să privești lucrurile minunate pe care Dumnezeu le-a creat pentru ca tu sa fii fericit.
Geneza 2:3: „Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise și o făcuse.”

Au fost șase zile minunate în care Dumnezeu a creat: lumina, cerul, pământul, soarele, luna, stelele, viețuitoarele mării, viețuitoarele pământului, a făcut omul după chipul și asemănarea Sa, urmate de o zi specială, ziua a șaptea, peste care a fost revărsată grația divină. 

În această zi, El S-a odihnit.

Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești, spune porunca. Ești chemat să-ți întrerupi temporar activitatea, pentru a-ți recâștiga energia, pentru a te reface.
În fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, zice Domnul. (Isaia 66,23).

Pe Noul Pământ mulți exploratori vor fi prezenți la închinare, o veșnicie, în fiecare Sabat.

Vrei sa fii și tu acolo? Începe chiar de acum să sfințești Ziua de odihnă.

Ghiță Colțun, Instructor Exploratori Săpânța

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro