O zi norocoasă

Devoțional zilnice 7 iulie 2018

Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse. – Geneza 2:3

Încă din vremurile străvechi, numărul „şapte” a fost considerat un simbol al plinătăţii şi perfecţiunii. Climaxul bucuriei şi mulţumirii era definit prin sintagma „în al şaptelea cer”. De aceea nu este deloc surprinzător că asupra zilei de sâmbătă, 7 iulie 2007, apăsau multe aşteptări mistice. Acea dată s-a întâmplat să fie ziua a şaptea a săptămânii, dar şi ziua a şaptea a lunii a şaptea a anului al şaptelea din mileniu. Data din calendar a fost abreviată numeric astfel „7/7/07”.

Jucătorii de noroc şi pariorii au prevăzut că aceasta avea să fie o zi norocoasă. Site-ul web de planificare matrimonială TheKnot.com a avut 38 000 de cupluri pe al căror certificat de căsătorie scrie 7/7/07 – un număr de trei ori mai mare decât al cuplurilor care se căsătoresc în oricare altă zi a anului. În plus, „Live Earth: The Concerts for a Climate in Crisis” au fost ţinute în mai multe locuri din lume.

În multe oraşe din Brazilia, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a organizat evenimente speciale pentru 7/7/07, fiind stabilit ca Sabatul zilei a şaptea să fie „Ziua Internaţională a Bucuriei” (Dia Mundial da Alegria).

Am participat la acea campanie evanghelistică majoră, predicând despre semnificaţia Sabatului, în campusul bisericii de la Universitatea Adventistă din Sao Paolo – Engenheiro Coelho. Ce bucurie să sărbătoreşti Sabatul zilei a şaptea aşa cum spune porunca (vezi Exod 20:8-11)!

Sabatul vine în fiecare săptămână, întrerupând rutina noastră frenetică şi competitivă şi amintindu-ne de priorităţile noastre spirituale. Este templul lui Dumnezeu în timp, care ne spune că viaţa este mai importantă decât lucrurile şi ne invită să petrecem un timp special cu El şi cu semenii noştri. Sabatul este un canal al binecuvântărilor lui Dumnezeu pentru omenire şi un prototip al Sabatului pe care cei răscumpăraţi îl vor păzi în veşnicie (Is. 66:22-23).

Invitaţia şi totodată făgăduinţa lui Dumnezeu pentru noi astăzi este: „Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea sfântă, dacă Sabatul va fi desfătarea ta ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededându-te la flecării, atunci te vei putea desfăta în Domnul şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov, căci gura Domnului a vorbit” (Is. 58:13-14).

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro