Paradoxuri

Devoțional zilnic 14 august 2019

De altă parte, știm că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, și anume, spre binele celorce sunt chemați după planul Său. Romani 8:28

Te-ai întrebat vreodată dacă Dumnezeu conduce istoria omenirii sau chiar istoria ta? Cât de mult ești preocupat de logica evenimentelor din viața ta? Există vreo logică? Paradoxurile din viața omului au condus de-a lungul timpului la acceptarea teoriei hazardului: nimic din ce se întâmplă în viață nu are logică. Chiar dacă Dumnezeu este păstrat pe fundal, El a fost scos din viața concretă, tocmai din pricina acestor paradoxuri, binele și răul laolaltă.

Apostolul Pavel oferă o perspectivă unică în istoria gândirii. Viața trebuie privită în ansamblul ei. Evenimentele din viața personală, plăcute sau neplăcute, nu trebuie privite individual, ci înțelese din pespectiva Scripturii. Nimic nu se întâmplă fără voința lui Dumnezeu. Cineva poate vedea hazard în viață. Dar un copil al lui Dumnezeu Îl vede pe Dumnezeu care, prin toate evenimentele din viață, urmărește realizarea unui bine. Acest bine este transformarea după chipul Fiului Său.

Marius Mitrache, pastor

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro