Perfecţionarea imperfecţiunilor

Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. (Psalmii 139:14)

Nu pot să nu-l admir pe Nick Vujicic. El s-a născut fără mâini şi fără picioare. Mulţi s-au gândit că Nick este exemplul viu al unei persoane care a venit pe lume ca o pedeapsă de la Dumnezeu. Oamenii îl întrebau constant dacă poate să fie fericit în ciuda tuturor limitărilor fizice, şi iată răspunsul său: „Am găsit fericirea atunci când mi-am dat seama că, aşa imperfect cum eram, eu sunt perfectul Nick Vujicic. Eu sunt creaţia lui Dumnezeu, potrivit cu planul Său pentru mine. Aceasta nu înseamnă că nu am nevoie să îmbunătăţesc anumite lucruri. Tot timpul încerc să fiu mai bun pentru a-L sluji mai bine pe El şi pe semeni!” (Viaţa fără limite).

Nu ţi se pare un răspuns excelent? Mi-ar plăcea să subliniez o frază: „Chiar aşa imperfect, eu sunt perfectul Nick Vujicic.” În ciuda aparentei contradicţii, acest răspuns enunţă cu siguranţă un mare adevăr: tu nu eşti perfect, dar tu eşti cea mai bună versiune a ta însuţi pe care Dumnezeu a putut să o facă. În acest sens, tu eşti perfect. Asta înseamnă că tu eşti aşa cum a vrut Dumnezeu să fii.

Este Nick Vujicic imperfect? Bineînţeles, dar el a acceptat că Dumnezeu l-a adus pe lume cu un scop precis: „Să-i inspire şi să-i ghideze pe alţii.” Limitele sale reprezintă instrumentul pe care Isus l-a folosit pentru a inspira curaj şi speranţă milioanelor de persoane care nu au niciun tip de incapacitate fizică, ci provocări emoţionale sau spirituale. Când îl văd, simt că se împlinesc cuvintele psalmistului: „Te laud că sunt o făptură aşa de minunată! Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalmii 139:14).

Dumnezeu face bine tot ceea ce face, aici fiind incluse şi imperfecţiunile noastre. Odată cineva l-a întrebat pe Isus cu privire la omul născut orb. Ucenicii au vrut să ştie dacă orbirea a fost rezultatul păcatului orbului sau a părinţilor lui. Isus le-a răspuns: „N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui, ci s-a născut aşa ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu” (Ioan 9:3).

Întreaga ta capacitate îţi permite să manifeşti ceea ce Dumnezeu poate să facă pentru tine, în tine şi prin tine, în definitiv. Te invit să descoperi chiar astăzi că imperfecţiunile tale sunt perfecte pentru a inspira şi a ghida pe alţii.

#perfectimperfect

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro