Pinguinul

Devoțional zilnic 23 iunie 2019

„Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” Mica 6:8

În anul 2011, un pensionar din Brazilia, pe când pescuia, a găsit un pinguin mic și apatic pe niște pietre. Creatura neajutorată era înfometată și acoperită în totalitate de petrol. Bătrânelul Joao Pereira de Souza a luat și a îngrijit pinguinul magelanic, pe care l-a numit Dindim. O săptămână întreagă a durat până ce a reușit să îl spele de lichidul negru și lipicios. După ce a stat 11 luni cu salvatorul său, Dindim și-a recăpătat libertatea și s-a întors în apele Patagoniei. Joao nu și-a imaginat că îl va mai vedea vreodată pe noul său prieten.

Însă, după numai câteva luni, pinguinul a apărut din nou în locul în care Joao l-a eliberat în mare. Călătoria prin apă de 8.000 de kilometri dus-întors pentru revederea cu Joao a devenit un obicei. În fiecare an Dindim revine și rămâne opt luni, din iunie până în februarie, cu salvatorul său, întorcându-se apoi pe banchiza sa natală, în apele Argentinei. Joao se amuză de fiecare dată când cineva, în afară de el, încearcă să atingă pe Dindim. Acesta lovește cu ciocul supărat. Doar Joao are voie să îl spele, să îl hrănească și chiar să îl țină în brațe. Când îl vede, Dindim dă din coadă ca un câine și țipă de fericire. 

Ce bucurie neașteptată umple inima bătrânelului de 91 ani! Ce răsplată vor avea cei care iubesc mila, fac dreptate și umblă smerit cu Dumnezeul lor!

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro