Poartă 16 metri de funie cu tine

Devoțional zilnice 29 aprilie 2018

De ce? Această coardă este bună ca frânghie de urgență în orice situații.
Atunci când pleci în excursie îți va fi folositor să ai cu tine o coardă de 16 metri. Când o procuri trebuie să urmărești să reziste la 250 kg, să fie făcută dintr-un strat rezistent la exterior și cu șapte fire pe interior. Taie o bucată de coardă de 230 cm lungime din care scoate cele 7 bucăţi de fire, astfel obţii 16 metri de coadă.

De asemenea poţi să tai brânza cu o bucată subţire sau o poți folosi să construiești un adăpost legând lemnele.

În caz că nu ai un cuţit la tine poţi tăia o bucată de sfoară legând-o de doi copaci; apoi apucă bine capetele corzii tale şi trage de ele alternativ, ca de un ferestrău. Prin frecare, sfoara se va topi exact acolo unde vrei să fie tăiată.

Uneori poţi să faci o cheie franceză: înfăşoară strâns în jurul piuliţei o coardă, în sens opus acelor de ceas şi lasă un capăt suficient de lung pentru a-l putea apuca strâns şi a trage de el.

Dacă îți înlocuiești șireturile de la ghete cu fire dintr-o astfel de coardă, când îți cumperi o încălțăminte nouă, nu vei rămâne fără stoc.

Când mergi oriunde în excursie nu este nevoie să ai cu tine mult echipament, dar trebuie să ști să ți-l alegi pe cel mai eficient.

„Ieremia a fost scos afară din groapă cu o astfel de funie: Au tras astfel pe Ieremia cu funiile şi l-au scos afară din groapă. Ieremia a rămas în curtea temniţei.” Ieremia 38:13

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro