Puternic și măreț

Devoțional zilnic 12 aprilie 2020

[Ca să fiţi] întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui. Coloseni 1:11

Copiii cu voinţă puternică sunt deseori greşit înţeleşi, fiind percepuţi drept necooperanţi sau sfidători. Definiţia unui copil cu voinţă de fier este un copil care ia propriile decizii şi care pare că vrea să alerge în cealaltă direcţie faţă de cea în care ar dori părinţii lui. Definiţia din dicţionar poate fi „îndărătnic”, sau „încăpăţânat”, ambele având conotaţii negative.

Dar există multe aspecte pozitive la o persoană cu voinţă puternică. Un astfel de copil are o perseverenţă de fier, dorinţă şi putere să-şi atingă obiectivele. Acesta este un lucru bun. Un astfel de copil nu se dă bătut uşor şi este de obicei consecvent şi determinat, rareori descurajat sau deznădăjduit. Este extrem de important să învăţăm un copil cu voinţă puternică să se angajeze în proiecte care merită efortul. Instruit corect, copilul cu o voinţă puternică va deveni o persoană cu convingeri puternice, care poate sta împotriva mulţimii şi poate rămâne neclintit, fără a fi influenţat de semeni.

Dar, dacă nu este îndrumat bine, un astfel de copil se va zbate să-şi împlinească propriile dorinţe. De exemplu, un copil care insistă să meargă afară în ploaie şi are un acces de furie dacă nu i se face pe plac are o voinţă puternică intr-un mod încăpăţânat, negativ.

Antrenorul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, Tom Landry, obişnuia să spună: „Nu te ruga pentru o viaţă liniştită. Roagă-te să fii o persoană puternică.” Aceste cuvinte sunt exact ceea ce Biblia ne sfătuieşte aici. Roagă-te în fiecare zi pentru ca familia ta să fie în stare să ia decizii dificile bazate pe principiile lui Dumnezeu, astfel fiecare membru al ei va reuşi să rămână tare şi puternic.

În loc să te rogi ca micuţii tăi să aibă o personalitate blândă şi delicată, roagăte să fie puternici în convingeri, tari în credinţă şi în gândire şi să crească pentru a deveni tineri şi tinere de valoare pentru Dumnezeu.

Tată, chiar dacă ar fi mai uşor să cresc un copil ascultător, mă rog pentru copilul meu să fie puternic în faţa tentaţiilor şi a păcatului, tare în cuvânt şi faptă pentru Tine şi curajos chiar şi atunci când consecinţele vor fi dureroase pentru el!

Claudio şi Pamela Consuegra

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro