Secretul succesului

Devoțional zilnice 25 ianuarie 2019

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

 
Toți ne dorim să avem succes în ceea ce facem. Dar cum poate fi obținut succesul?

Există o formulă a succesului? Îți aduc o veste bună. Da, există! Dar ea nu se găsește în cărți ca: 7 pași spre succes sau 5 pași spre succes, 3 pași… tot mai puțini pași. Astfel de cărți promit scurtături care în realitate nu există, deoarece succesul în viață nu se obține peste noapte, ci după ani întregi de muncă serioasă și implicare 100%, în orice faci, cu 0% excepții.

„Secretul succesului în viață constă într-o grijulie și conștiincioasă atenție pentru lucrurile mici. Dumnezeu acordă unei frunze simple, unei floricele, unui fir de iarbă tot atât grijă ca și atunci când creează o lume… Toți trebuie să învețe să fie credincioși atât în cele mai mici îndatoriri, cât și în cele mari.” (Mărturii v. 4, p. 472)
 
Formula succesului se găsește în versetul de mai sus și arată astfel:

1. Orice (mic sau mare) – 0% excepții

2. Din toată inima – 100% implicat

3. Ca pentru Domnul – 100% dedicat

4 Nu ca pentru oameni – 100% conștient (că oamenii pot dezamăgii)

5. Răsplata Domnului – 100% beneficii
 

Diana Belean – ghid

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro