Sfori aurii

Devoțional zilnice 24 septembrie 2018

Lărgeşte locul cortului tău şi întinde învelitoarele locuinţei tale! Nu te opri! Lungeşte-ţi funiile şi întăreşte-ţi ţăruşii! Căci te vei întinde la dreapta şi la stânga, sămânţa ta va cotropi neamurile şi va locui cetăţile pustii. – Isaia 54:2-3

Educaţia adventistă implică transmiterea de cunoştinţe şi valori biblice care să dăinuie pentru veşnicie. Cu acest ideal nobil în minte, unele instituţii educaţionale au devenit modele în a instrui şi inspira misionarii să ducă mesajul adventist în toată lumea. Un exemplu foarte bun este Union College, din Lincoln, Nebraska.

La dedicarea acestei instituţii, pe 24 septembrie 1891, primul său preşedinte, W. W. Prescott, spunea că toate direcţiile sale educaţionale ar trebui să tindă şi să se centreze în jurul lui Hristos. Raportul despre acest eveniment prezentat în revista Review se încheia cu o năzuinţă a lor: „Union College va deveni o putere în această cauză şi un ajutor pentru a aduce multe suflete la slava lui. Aşa să ne ajute.” Şi, într-adevăr, aşa a şi fost. La exerciţiile de începere, duminica seara, pe 20 mai 1906, clasa terminală a acelui an a oferit şcolii o hartă misionară a lumii de dimensiuni mari, care a fost primită de preşedintele şcolii, C. C. Lewis. Pe ea era o sfoară aurie care pleca de la Union College înspre fiecare punct din câmpul de lucru unde ajunsese un lucrător de la colegiu. Harta a fost expusă pe peretele de la intrarea în capela colegiului şi au fost adăugate alte sfori, pe măsură ce noii absolvenţi mergeau pentru a sluji în ţări străine.

În 1936, la agăţarea sforilor aurii, preşedintele M. L. Andreasen a propus ca instituţia să fie numită „Colegiul sforilor aurii”. El sugera ca o bucată din sfoară să fie trimisă tuturor misionarilor ca un simbol al faptului că cei de la colegiu continuau să se roage pentru succesul şi siguranţa lor.

Acest lucru conferea un simţământ de ataşare şi apartenenţă faţă de cei care slujeau în greutăţi şi singuri în câmpurile misionare.

Indiferent unde te afli acum, tu poţi să te rogi pentru misionarii dedicaţi care predică Evanghelia veşnică în toată lumea. Dacă îi cunoşti pe unii dintre ei, chiar poţi să le trimiţi un mesaj scurt, să le spui că te rogi pentru ei. Deşi pare poate prea simplu, acest gest de grijă şi sprijin poate face o mare diferenţă în vieţile lor!

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro