Simeon – așteptare împlinită

Devoțional zilnic 13 iulie 2019

Şi iată că în Ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viaţă sfântă şi era cu frica lui Dumnezeu. El aştepta mângâierea lui Israel şi Duhul Sfânt era peste el. Luca 2:25

Simeon făcea parte dintr-un fel de elită spirituală. Nici studiile, nici poziţia sa socială sau responsabilitatea din biserică nu îl recomandau pentru a face parte dintre cei onoraţi de Dumnezeu cu împlinirea aşteptărilor mesianice. Mai degrabă preocuparea sa pentru profeţii şi grija sa pentru rânduielile sfinte, asociate cu o puternică dorinţă de a cunoaşte şi a împlini voia lui Dumnezeu, atrăgeau atenţia cerului asupra vieţii sale.

A fost o adevărată favoare pentru Simeon să se mai afle încă în viaţă la naşterea lui Isus Hristos. Mii de aşteptători zeloşi şi-au încordat auzul şi privirea pentru a prinde un semn de împlinire a făgăduinţelor Iui Dumnezeu cu privire la Unsul. Dar vieţile lor s-au stins uşor, fără să vadă împlinindu-se aşteptarea veacurilor. Simeon era unul dintre foarte puţinii care au avut privilegiul superior de a vedea cu ochii lor venirea mântuirii şi a Mântuitorului.

Simeon era un om spiritual. El sesiza mişcarea lucrurilor din jurul său altfel de cum o făceau semenii săi. El avea descoperiri care-l făceau să înţeleagă apropierea vremurilor de aur ale mântuirii. Simeon nu avea nevoie de prea multe detalii care să-l convingă; Duhul Sfânt era mereu cu el pentru a-l înştiinţa de fiecare pas al lui Dumnezeu în împlinirea planurilor Sale. După ceasul de lumină pe care l-a trăit în prezenţa Pruncului la templu, Simeon s-a declarat gata de plecarea finală. Nu mai era nimic de văzut şi aşteptat.

Succesul la un pas de tine:

Dumnezeu continuă să caute oameni simpli pe care să-i onoreze cu favoarea de a cunoaşte voia Sa şi momentele planului Său. Eşti candidat la această clasă.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro