Toată puterea

Devoțional zilnic 26 martie 2019

Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Și sunt socotiți neprihăniți, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea, care este în Hristos Isus. (Romani 3:23-24)

Un băiețel își petrecea timpul jucându-se în nisip. Avea o ladă mare de nisip în care își adusese cu el o grămadă de jucării. În procesul de „construire” al drumurilor și tunelurilor, el a descoperit un bolovan chiar în mijlocul lăzii. Băiețelul a început să sape în jurul ei. Cu mare greutate, a tras-o prin nisipul din cutie, folosindu-și picioarele și mâinile. Când a ajuns la marginea lăzii, a descoperit că nu o poate rostogoli peste margine. Hotărât, băiatul a încercat tot ce știa dar, de fiecare dată, piatra se rostogolea din nou în cutie. Băiețelul, în final, a izbucnit în plâns.
În tot acest timp, tatăl copilului privea, din cameră, la frământarea de afară. În momentul în care lacrimile au început să i se prelingă pe obraz, o umbră imensă l-a acoperit pe copil și lada de nisip. Era tatăl lui. Blând, dar hotărât, el a spus: „Fiule, de ce nu te-ai folosit de toată puterea pe care o aveai la îndemână?” învins, băiatul a șoptit: „Dar, am folosit-o, tati, am folosit-o! M-am folosit de toată puterea mea!” „Nu, fiule”, l-a corectat tatăl cu blândețe. „Nu te-ai folosit de toată puterea ce o aveai la îndemână, ci doar de cea pe care o aveai tu însuți. De ce nu m-ai chemat pe minei” și cu aceasta, tatăl s-a aplecat, a ridicat piatra și a scos-o din cutie.

Aplicatie: Copii sau adulti, exploratori sau instructori, toti luptăm să scoatem „pietrele” imperfecțiunii din viata noastră. Pietrele acestea ar putea reprezenta diferite defecte: răutatea, bârfa, egoismul, etc.  Din cauza lor, suntem așa cum spune textul „lipsiți de slava lui Dumnzeu”. Intervenția tatălui, este intervenția lui Hristos, care prin har și prin răscumpărare, îndepărtează „pietrele” din viața noastră. 

Vrei să-L lași pe El să te ajute să îndepărteze defectele pe care te lupți să le biruiești ?

Dănuț Bărcăcianu, pastor Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro