Tocilarul și gașca

Devoțional zilnic 31 mai 2019

Nu vă înșelați: „Tovărășiile rele strică obiceiurile bune”. 1 Corinteni 15:33

„Eram sfătuit foarte des în copilărie să am grijă cu cine mă împrietenesc și cu cine îmi petrec timpul. Vecinătatea nu-mi oferea prea multe alternative. Așa că toți cei care îmi ieșeau în cale erau și prietenii mei. Eram o gașcă faină și nu făceam probleme nimănui. Ne jucam în toate felurile iar atunci când nu mai aveam idei foloseam și mingea. Singurul lucru care ni se putea reproșa era timpul foarte mult pe care îl alocam pentru joacă. în vacanța de după clasa a șasea unul din prietenii noștri a început să fie tot mai absent de la întâlnirile noastre. Am descoperit că avea o nouă pasiune. Era abonat la bibliotecă și mergea aproape zilnic să schimbe cărțile. A fot ultima vară când l-am mai zărit printre noi. A citit din ce în ce mai mult, s-a distanțat la învățătură și apoi a plecat la un liceu mai bun și l-am pierdut din gașcă.

Poate nu dai mare importanță anturajului tău și consideri că oricând poți să îl schimbi. Este adevărat, dar obiceiurile dobândite în acel anturaj nu vor pleca la fel de repede. Iar din suma obiceiurilor noastre rezultă caracterul. Acesta este singura bogăție ce o poți lua cu tine în Împărăția lui Dumnezeu. Ai grijă azi cu cine te întovărășești.”

Ruben Atomei, director asistent, Departamentul Tneret, Confrința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro