Umiliri publice

DEVOTIONAL EXPLO 26 februarie 2018

A Ta, Doamne, este şi bunătatea, căci Tu răsplăteşti fiecăruia după faptele lui.– Psalmii 62:12

Nimic din ce fac fiinţele omeneşti nu este perfect. Dar sunt unele greşeli publice care sunt de nescuzat. Duminică, 26 februarie 2017, Dolby Theater (fostul teatru Kodak) din Los Angeles, California era plin cu celebrităţi venite la cea de-a 89-a ceremonie Academy Awards, sau Oscarul din 2017. Aproximativ 33 de milioane de spectatori din întreaga lume urmăreau mult aşteptatul eveniment. Pe scenă, prezentatorii Warren Beatty şi Faye Dunaway au anunţat câştigătorii la mai multe categorii. Au numit La La Band drept câştigător pentru cel mai bun film, iar echipa de producţie s-a grăbit să urce pe scenă pentru a primi statuetele.

Cât încă se aflau pe scenă şi se îmbrăţişau unul pe celălalt, mulţumind familiei şi prietenilor, producătorul filmului La La Band, Jordan Horowitz, s-a întors la microfon şi a anunţat că producţia Moonlight câştigase premiul. Apoi, el împreună cu echipa lui au înmânat statueta adevăraţilor câştigători. Confuz, Brian Cullinan îi dăduse domnului Beatty plicul cu cea mai bună actriţă în rol secundar în locul plicului cu cel mai bun film. Cu siguranţă că Oscarul din 2017 va fi unul memorabil nu atât de mult din cauza câştigătorilor, cât din cauza acestei gafe majore.

Un alt eveniment jenant a fost în cadrul festivităţii Miss Univers din 20 decembrie 2015, din Las Vegas, Nevada. În punctul culminant al ceremoniei, gazda evenimentului, Steve Harvey, a anunţat-o pe Ariadna Gutiérrez, din Columbia, câştigătoare. În ropote de aplauze, deţinătoarea actuală a titlului, Paulina Vega, a încoronat-o cu banda şi coroniţa de Miss Universe. Dar, câteva minute mai târziu, Harvey a recunoscut că a greşit, şi Paulina a luat în mod public cele două embleme de la Ariadna şi i le-a oferit Piei Wurtzbach, din Filipine. Ariadna nu merita să fie tratată astfel.

În contrast cu aceste decizii eronate şi umiliri publice, noi avem asigurarea că „Dumnezeu este un judecător drept” (Ps. 7:11) şi „judecă lumea cu neprihănire” (Ps. 9:8). Apostolul Pavel afirmă că „toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos” (2 Cor. 5:10).

Acest lucru sugerează faptul că fiecare caz va fi hotărât în mod drept înainte de a doua venire a lui Hristos, fără nicio surpriză nedreaptă şi nedorită. Dreptatea şi credincioşia sunt la temelia judecăţii lui Dumnezeu.

Poţi avea încredere că El nu va exagera cu nicio pedeapsă şi nici nu va retrage vreun premiu meritat. Fiecare va primi o recompensă dreaptă, conform cu faptele sale.

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro