Un loc cald

Devoțional zilnic 22 aprilie 2019

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 3:16

„Domnule, ştiţi un loc unde aş putea să petrec noaptea?”, îl întrebă pe cel ce dirija circulația, un băiețel zgribuilit de frig.  Plin de bunătate, acesta îi răspunse: „Mergi pe drumul acesta până la lac. Ia-o la dreapta şi acolo vei vedea o casă de culoare albă. Bate la uşă şi, când ţi se va deschide, spune doar: «Ioan 3:16.»”

Repetând în mintea lui de mai multe ori: „Ioan 3:16, Ioan 3:16…” băiatul a ajuns în fața ușii. A fost întâmpinat de o doamnă. La întrebarea “cine ești?” a răspuns doar: „Ioan 3:16.” Cu bucurie a fost invitat în casă şi condus în fața şemineului, pentru a se încălzi. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16”, se gândea băiatul, “dar ştiu că el poate să îi dea o casă celui fără adăpost”. Apoi doamna aceea i-a oferit un pahar de lapte cald şi l-a invitat să poftească la masă. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16, dar ştiu că poate să sature un băiat muritor de foame.”

După ce a mâncat foarte bine, a fost invitat de acea doamnă să facă o baie caldă, într-o cadă plină cu spumă. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16”, se gândea băiatul, “dar ştiu că el m-a ajutat să fac o baie caldă”. După ce a ieşit din baie, copilul a fost condus într-o cameră confortabilă pentru a dormi. “Nu înțeleg acest Ioan 3:16”, gândi băiatul, “dar ştiu că ajută un băiat obosit să se odihnească”.

În dimineaţa următoare, doamna îl întrebă: „Ştii ce înseamnă Ioan 3:16?” „Nu, răspunse el, dar ştiu că poate face un băiat ca mine să se simtă iubit şi protejat.”

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro