Acel lucru vechi de care ai nevoie

Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. (Efeseni 2:8)
Când aveam vreo zece ani am primit de la un unchi de-al meu, un topor mic foarte ciudat. La un capăt avea lamă și în capătul celălalt un fel de corn. Nu îmi plăcea. Nu-i vedeam utilitatea. L-am abandonat repede printre alte lucruri vechi din podul casei. L-am redescoperit după alți zece ani, dar de data aceasta l-am privit cu alți ochi. Am înțeles cât era de valoros mai ales pentru mine, care începusem să hoinăresc pe munți. De fapt, nu era un topor banal, ci un tovarăș al montaniarzilor, un fel de piolet al zilelor noastre. L-am scos din lada de vechituri. L-am șlefuit și aveam pe munte cel mai tare piolet. Mă întrebam cum de am putut să îl țin aruncat în pod atâta timp?
Cred că și ție ți s-a întâmplat să afli valoarea unor daruri, mult mai târziu după ce le-ai primit.
Astăzi Isus îți oferă Darul de care tu si nevoie. Bucură-te de el, șlefuiește-l, pune-l în valoare și la rândul tău poți să dăruiești ceva unui prieten făcându-i ziua frumoasă. Îți doresc o zi plină de bucurie!
Marin Chirileanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro