Adevăratele comori

Să nu fiți iubitori de bani. Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El însuși a zis: „Nicidecum n-am să te las, cu nici un chip nu te voi părăsi”. (Evrei 13:5)
Pe timpul Domnului Hristos, iubirea de bani a fost pasiunea cea mai mare a iudeilor. Deși a muncit din greu ca tâmplar pentru a se întreține, scopul principal pentru care a trăit Domnul Isus a fost cu totul altul. El nu și-a propus niciodată să devină bogat. El s-a născut într-o iesle, în familia săracă a lui Iosif și a Mariei, deși s-ar fi putut naște în palatul unui rege bogat. Viața Lui de pe pământ este o chemare permanentă la modestie, simplitate și cumpătare.
Din păcate, puțini îi urmează îndemnurile. Foarte mulți oameni se străduiesc să devină bogați. Unii chiar reușesc, dar cu cât efort și nu de puține ori cu multe compromisuri. Știai că astăzi, cei mai bogați 26 de oameni ai lumii deţin tot atât de mulţi bani precum 3,8 miliarde dintre cei mai săraci pământeni și că aproape un miliard de oameni suferă de foame? 1,4 miliarde de oameni nu au acces la energie electrică, circa 880 de milioane de persoane trăiesc fără apă potabilă, în jur de 100 de milioane de oameni trăiesc cu 1,90 dolari pe zi (prețul unei sticle cu suc), iar la fiecare 5 secunde cel puțin un copil moare de foame.
În fața acestor realități se ridică mai multe întrebări: Este Dumnezeu onorat atunci când îmi propun să devin bogat? Îi ajut pe săraci atunci când am ocazia? Caut eu mai întâi împărăția lui Dumnezeu, după cum ne-a îndemnat Domnul Isus?
Te îndemn să meditezi serios la aceste întrebări și nu uita ce a spus Mântuitorul: „Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii; ci strângeți-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură. Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră” – (Matei 6:19-21)
Julien Gheorghe, Pastor – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro