Alege

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)
Trebuie să mărturisesc că atunci când am înțeles puterea acestor cuvinte, s-a produs o cotitură importantă în viața mea. În 1994, în timpul genocidului din Rwanda au murit între 600.000 și 800.000 de oameni. Acest conflict a adus o foarte mare instabilitate socială, economică și militară în acea parte a continentului african. După ce și-a pierdut chiar unicul fiu în această luptă rasială, o mamă adventistă era în sala de judecată, unde se dezbătea cazul ucigașului fiului ei. Atunci ea a ales sa îl ierte pe cel ce a făcut aceasta mare crimă.
După terminarea acestui episod, ea s-a dus la el la închisoare și i-a spus că de vreme ce el a luat viața unicului ei fiu, el va deveni fiul ei. După ispășirea unei perioade în închisoare, mama aceasta l-a luat în propria casă pe ucigașul fiului ei, după ce l-a adoptat. Astfel de cazuri au făcut ca adventiștii sa devină cunoscuți ca un popor al iertării în Rwanda. Astăzi se vorbește despre o cultură a iertării, în această țară greu încercată în trecut. Cred ca îți plac noile începuturi de acest fel,în care după ce ai greșit, poți să ștergi și să o iei de la capăt. Acest verset ne spune tocmai aceasta. Nu se adresează necreștinilor, ci tocmai creștinilor, care accidental au căzut în păcat.
Nimic nu ne poate separa de dragoste lui Dumnezeu, dar păcatul ne poate întrerupe comunicarea și părtășia cu El. Se întâmplă să pierdem semnalul, sau să fie atât de slab, încât să nu mai înțelegem ce spune persoana cu care comunicăm la telefon. Același lucru îl face și păcatul. Ne desparte de El. La cruce am fost reconectați prin jertfa iubitoare a Mântuitorului. El și-a ținut partea lui de legământ, trebuie ca și noi să ascultăm de Cuvântul Lui. Alege astăzi să faci orice gând ascultător de El, și interiorizează această făgăduință extraordinară, astăzi. Acum, în această zi, poți avea un nou început. Mărturisește, acceptă darul pocăinței și trăiește liber în Domnul.
Robert Costache, Pastor – Conferința Oltenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro