Ambiție, muncă și recunoștință

DEVOTIONAL EXPLO 5 martie 2018

Îți place răspunsul „NU”? Cred că sunt situații când ești bucuros să auzi „Nu”. Zilele trecute unii dintre voi s-au bucurat auzind acest răspuns. Din cauza iernii grele mulți exploratori au avut parte de o mini-vacanță neașteptată. Îmi amintesc ce bucurie aducea în inima mea de copil vestea că măcar o oră (mai ales cea de matematică!) nu se mai ține. Dar dacă e vorba de un lucru pe care ți-l dorești foarte mult, îți place să primești răspunsul ”NU”? Așa e, nici mie nu îmi place.
John era un băiat cu vise foarte mari. Visa să devină mare. Nu om mare! Ci să guste măreția pasiunii lui pentru muzică. Într-o zi plimbându-se prin oraș, ochii i s-au oprit asupra unui magazin cu instrumente la mâna a doua. Nu se plimba întâmplător sau de plictiseală. Desele lui plimbări prin oraș aveau un scop bine stabilit. Își dorea să găsească o orgă bună și ieftină. În ziua cu pricina John intră cu inima fremătând în micul magazin și își vede visul. Era atât de aproape…! Dar distanța dintre el și orga mult visată era de 35 de dolari. Istoria se petrece în anii 1800. Astăzi această sumă înseamnă aproape 650 de dolari. Ce stă de multe ori între dorința ta și lucrul pe care-l dorești? Părinții! Nu-i așa că te necăjești când mama sau tata îți spun că nu se poate să ai un telefon nou, o bicicleta sau calculatorul mult visat? Cu multă încredere John îi prezintă mamei lui această șansă unică pentru el. Cu durere în suflet, mama, care era văduvă și de-abia reușea de pe-o zi pe alta să facă rost de mâncare, a fost nevoită să taie aripile în creștere ale copilului ei. John, însă, trecea zilnic pe la magazin și se asigura că orga lui nu ajunge pe altă mână. După câtva timp, mama reușește să adune 5 dolari (95 de dolari astăzi). Dar… până la 35 mai erau mulți bani. Vânzătorul ajunsese să-l cunoască pe băiat și i-a propus un târg. Îi dă orga pentru 5 dolari, iar restul de bani îi va da atunci când îi va avea. În prima zi după ce a adus orga acasă, mama lui John a auzit cea mai frumoasă muzică din viața ei. Când a văzut că cel care cânta era John, cu mare greu, dar cu bucurie mama a adunat în timp restul datoriei și a plătit orga. După ce a luat cursuri și a muncit din greu John a devenit profesor de orgă și a format sute de studenți.

În tot acest timp nu a uitat de mama lui. În schimbul banilor pentru prima orgă veche din copilărie, John i-a cumpărat mamei lui o căsuță frumoasă și confortabilă. El spunea că iubește muzica, dar o iubește mai mult pe mama lui. Luna aceasta este specială pentru mama ta. Tu o poți face mai specială. Spune-i astăzi mamei tale că o iubești mult, chiar și atunci când îți spune „Nu”.

Citește versetul de astăzi:

„Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești, și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.” 1 Corinteni 13:1

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro