Binecuvântarea focului

Devoțional zilnic 2 aprilie 2019

Nu știți că voi sunteți Templul lui Dumnezeu, și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi? (1 Corinteni 3:16)

Lucrarea fiecăruia va fi dată pe fată; ziua Domnului o va face cunoscută, căci se va descoperi în foc. Şi focul va dovedi cum este lucrarea fiecăruia.

Într-un sătuc miner şi sărăcăcios trăia o familie tânără cu 3 copilaşi frumoşi şi zburdalnici, în ciuda lipsurilor cu care se confruntau zilnic. Cu toate că tatăl muncea zilnic în mină, uneori se întâmplă ca cina lui să se rezume la o cană de ceai. Dar şi aşa, avea o familie fericită.

În una din zile, băiatul cel mare a încercat să ajute familia. A adunat cărbuni, pe care i-a aruncat în soba încinsă.

La venirea tatălui, băiatul entuziasmat a ținut să îl anunțe că el va fi fochist în casă. Tatăl îl luă în brațe şi fericit, lua câţiva cărbuni pe care îi aruncă în soba. Înainte de a închide soba, observa ceva strălucitor. A luat cele două „pietre” pentru a le arăta şefului sau. Astfel a descoperit cum focul puternic, a scos la iveală metalul preţios care era atât de căutat. Din acel moment, familia nu a mai cunoscut lipsa, pentru că pietrele găsite, care au fost vândute pe un preţ bun, le-a adus o mică avere. Focul a avut rolul de a transforma, topind zgura ce ascundea metalul prețios strălucitor.

În focul iubirii, chiar şi cel mai puternic minereu se va topi. În dragostea lui Hristos orice suflet poate fi curățat pe deplin.

Şi chiar dacă vei fi rănit, trecut prin foc, accepta durerea că pe un dar divin al transformării. Pentru că dragostea lui Dumnezeu, poate face minuni.

Todoran Luminiţa, Intructor exploratori, Tr.Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro