Brandul tău

Blândețea voastră să fie cunoscută de toți oamenii. Domnul este aproape. (Filipeni 4:5)
Un procent din ce în ce mai însemnat din populația lumii face demersuri pentru ca să ajungă cunoscuți. Dacă ne referim la jocul de basket vom pronunța aproape instantaneu numele lui Michael Jordan. Dacă ajungem la capitolul fotbal, la care se pricep toți, ne vin în minte Pele, Maradona sau Hagi (pentru a nu intra în dispute fierbinți actuale). În știința nu-l putem omite pe Einstein sau Newton. În domeniul libertăților fundamentale ne amintim de Nelson Mandela. În domeniul tehnologiilor actuale toată lumea este de acord ca Steve Jobs a dat tonul multă vreme. În domeniul religiilor Martin Luther, Billy Graham sau Papa de Roma (oricare ar fi el) sunt puncte de referință. Mai nou unii oameni devin cunoscuți prin faptul că își exprimă părerile pe vlog. Aici chiar nu îndrăznesc să dau vreun nume pentru că există dispute despre competența și importanța lor. Doar simpla amintire a acestor nume face ca omenirea întreagă să se gândească la domeniul lor deși cu siguranță au existat și alții la fel de buni sau chiar mai buni dar care au rămas anonimi.
Este dreptul fiecărei persoane să fie cunoscută. Prin simplul fapt al creației suntem o „făptură minunată” care are un „scop măreț” pentru care există și mai ales are statutul de copil al lui Dumnezeu. În plus, am fost creați și cu posibilitatea de a alege. În puterea noastră stă fiecare decizie care privește viața noastră.
Este normal să fim influențați, este normal să fim consiliați dar în final decizia aparține fiecărei persoane. Nimeni nu poate și nu are dreptul să decidă în locul tău. Prin urmare apare o întrebare firească. Atunci când se pronunță numele tău la ce se gândesc cei care te cunosc? Sau! Pentru ce vrei să fii cunoscut? Este alegerea și responsabilitatea ta să hotărăști aceste lucruri.
Textul de astăzi te provoacă să fii cunoscut pentru blândețea ta! Dacă e să greșești în vreo privință atunci să greșești că ești prea blând! Este cea mai bună dovadă că ești creația unui Dumnezeu blând!
Rubin Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro