Cărămida stricată

Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? (Romani 8:31)
Ai fost vreodată pe un șantier de construcții? Constructorii folosesc cărămizi întregi și adeseori le aruncă deoparte pe cele sparte. În mod paradoxal, la un moment dat încep să caute aceleași cărămizi stricate pe care mai înainte le-au dat deoparte, pentru a umple golurile din zid, astfel încât să își termine lucrarea.
Da, într-un fel sau altul, unii dintre noi au fost etichetați drept „cărămidă stricată”. Mulți dintre noi au fost ignorați, dați la o parte și considerați ca neavând nicio valoare pentru lume, ca nefiind potriviți nici măcar pentru a-I sluji lui Dumnezeu. Motivele (care de multe ori nu pot fi controlate) din spatele etichetei de „cărămidă stricată” sunt diferite: unii nu pot vorbi fluent sau nu și-au terminat școala, altora le ia prea mult să se căsătorească, alții nu își cresc copiii cum trebuie, au o înfățișare care nu se „ridică” la standardele altcuiva sau nu au reușit să dobândească o poziție influentă în societate.
În Romani 8:31, Pavel ne oferă această încurajare: „Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?” Cu siguranță, Dumnezeu a folosit în trecut femei etichetate drept „cărămizi stricate” și va continua să folosească femei cu inimi supuse, dedicate pentru gloria Sa, indiferent de slăbiciunile sau de trecutul lor.
Gândește-te la următoarele istorii de viață: Rahav a venit la Dumnezeu din mizeria imoralității (Iosua 2:1-13). Ana, la început infertilă, a ajuns să devină personificarea sacrificiului unei mame (1 Samuel 1:21-28). Estera, orfana, și-a salvat neamul (Estera 2:5-7; și capitolele 4-8). Maria cea săracă a devenit mama pământească a lui Hristos (Luca 1:26-38). Maria Magdalena, femeia care a fost posedată de șapte demoni (Marcu 16:9 și Luca 8:2), a fost prima care a anunțat învierea Mântuitorului (Ioan 20:11-18).
Draga mea soră, dă-mi voie să te asigur că se apropie ziua când unii oameni vor căuta cu disperare „cărămizi stricate”, cu ajutorul cărora să umple golurile din înțelegerea lor cu privire la Dumnezeu. Una dintre acele cărămizi stricate ești tu! Oricât de slabă ai fi și oricât de multe defecte ai avea, Dumnezeu vrea să te folosească. Tu ești un rezultat al harului. Duhul Sfânt te va întări, în slăbiciunea ta, pentru a umple golurile din viața altcuiva, spre slava lui Dumnezeu.
Așa că „bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5:16-18).
Olivia Kwanboka Akodeh

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro