Care este motivația ta?

Devoțional zilnice 23 ianuarie 2019

Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii cari știți că veți primi dela Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hristos. (Coloseni 3:23-24)

 
Nu îmi place să duc gunoiul, nu îmi place să mă trezesc devreme, nu îmi place să îmi pierd duminicile învățând, nu îmi place să curăț morcovi, nu îmi place să spăl pe jos, nu îmi place să citesc, nu îmi place aspir.. Sunt multe lucruri pe care nu îmi place să le fac, dar cu siguranță urăsc să spăl vasele. Și sunt nervoasă și aproape revoltată de câte ori cineva mă pune să fac unul dintre lucrurile de mai sus.

Iar de cele mai multe ori, mama era cea care mă ruga să fac așa lucruri, care nu îmi fac plăcere. Și mult timp, nu am înțeles de ce. Eram furioasă pe ea de fiecare dată. Însă, am realizat faptul că în realitate, fiecare acțiune ducea în final la un lucru bun.

Reușesc mereu să fac ce mi-am propus în zilele în care mă trezesc devreme, învățând duminici la rând, am avut doar de câștigat, mâncarea era mai bună cu morcovi și întotdeauna cu mult mai bine când este curat în casă.

Însă, dacă nu aspir cum trebuie, sau nu curăț morcovii bine, tot eu voi avea de suferit. Și aici depinde doar de motivația pe care o am. Citesc doar de gura mamei sau citesc pentru mine?

Dar unde îți găsești motivația? Mereu o vei găsi acolo unde investești mai mult. Dacă investești în relația ta cu Dumnezeu şi dacă înțelegi dragostea Sa pentru tine și o accepți, este foarte greu să nu o împarți mai departe. Și când iubești în acest fel, tot ceea ce faci are o calitate mai bună. Morcovii sunt curățați mai bine, duci gunoiul înainte să te roage mama și speli vasele atunci când este nevoie și poate chiar fredonând un cântec.
 

Ciutan Iosana Miriam, Intructor exploratori, Transilvania de Sud

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro