Care este secretul?

Dar acum lăsați-vă de toate aceste lucruri: de mânie, de vrăjmășie, de răutate, de clevetire, de vorbele rușinoase, cari v-ar putea ieși din gură. (Coloseni 3:8)
Se spune că un pictor italian a căutat multă vreme un model după care să picteze o față de înger. Într-o zi a văzut un copil drăguț, cu privire blândă și foarte drăgălaș. Părinții copilului au fost de acord ca pictorul să realizeze tabloul.
Când portretul a fost realizat, pictorul îl așeză în biroul său. Toți cei ce veneau pe la el admirau tabloul de o frumusețe rară. După mulți ani, pictorul s-a gândit că frumusețea îngerului ar fi și mai izbitoare dacă ar așeza alături un alt portret care să insufle groază. După mult timp, vizitând o închisoare, a găsit modelul dorit: un tânăr cu fața împietrită ce exprima o răutate cruntă. Ceru permisiunea de a face o schiță pentru tabloul său. După ce termină, află din ce familie face parte și mare i-a fost mirarea să constate că acel tânăr era chiar copilul cu fața de înger. Nu exista nicio asemănare între cele două tablouri.
Păcatul îl dezumanizează pe om. Uneori, cu toate că păcatul nu ne face bine, continuăm să-l facem, amăgindu-ne că într-o bună zi vom fi altfel. Inamicul nostru cel mai mare este amânarea. Nu lăsa pe mâine… Astăzi este ziua deciziilor importante! Astăzi poți să schimbi ceva! Textul de astăzi ne încurajează să ne lăsăm de toate acele lucruri care nu ne onorează.
Am să-ți spun un secret: oricare ar fi problema cu care te confrunți, oricât de mare ar fi aceasta, nu ești singur! Prietenul nostru, Domnul Isus, ne este alături în orice luptă. Cu El viața ta va fi altfel!
Ciurea Alexandru, Pastor – Conferința Muntenia

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro