Carnetul de note

Devoțional zilnic 19 mai 2019

Și El mi-a zis: “Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită”. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine. 2 Corinteni 12:9

Ce sentimente trăiești atunci când privești la carnetul tău de note? Cât de importante sunt notele pentru tine?  Cu te-ai simți dacă ai lua doar 10?  Cum te simți însă atunci când deși depui tot efortul pentru un anumit proiect sau pentru un test, primești doar nota șapte?  

Cu o oarecare teamă, te înștiințez astăzi că eu nu am fost un elev de nota 10.  Îmi aduc aminte de un proiect la fizică de care eram foarte mândru în clasa a șaptea, un proiect pentru care am lucrat foarte mult, însă pentru care în final am primit doar nota 7.  Am fost foarte dezamăgit. Chiar credeam că voi fi lăudat de profesoară…  

De atunci am mai trăit acel sentiment, chiar și în lucrarea mea de slujire.  De fapt, dacă Dumnezeu ar da note, sigur am luat note de șapte și din partea Sa. Personal, cred că El îmi mai dă câte o notă mică din când în când, și pentru a nu mă mândri prea mult.

Ce am învățat din toate acestea?  În primul rând, că nimeni nu e bun la toate lucrurile.  Nici eu, nici tu, și nici Pavel, căruia Dumnezeu i-a spus într-o zi: “Pavele, Harul Meu îți este de ajuns.”  

Pavel a înțeles că Dumnezeu are dreptate.  Dacă reușim să facem lucruri mărețe și frumoase, dacă reușim să luăm note bune, dacă obținem biruințe… totul se datorează lui Dumnezeu.

Benjamin Stan

Ai mai putea citi si aceste materiale:

Frate de sânge cu Iuda Iscarioteanul

  „Poate orb pe orb să călăuzească? Nu vor cădea amândoi în groapă? Nu este ucenic mai presus decât învăţătorul său; dar orice ucenic desăvârşit va fi ca învăţătorul său.” (Luca 6:39) Este Vinerea Mare. Cu peste 2.000 de ani în urmă, un om a luat o decizie în inima sa, care avea să schimbe cursul istoriei, atât a umanităţii, cât și a istoriei sale personale. „Ești o Iudă!” i se spune astăzi celui care repetă greșelile strămoșului său din Israelul antic. Iuda Iscarioteanul, căci despre el vorbim, reprezentant al tipologiei isteţului subversiv și trădător, este condamnat pe vecie să sufere oprobriul istoriei pentru oricât ar ţine ea. Portretul său a părăsit cercul credincioșilor și a intrat în mentalul colectiv, unde nimeni nu caută să îl înţeleagă deplin. Ideea că am putea împărţi trăsături de caracter cu acest personaj care L-a trădat pe Iisus nu încape în imaginaţia colectivă. Nimeni nu vrea să fie ca el sau să aibă prieteni ca el. Cu toate acestea, „umanitatea sa era perfect autentică și este absolut identică cu a noastră, (…) iar personalitatea sa relevă o condiţie mentală foarte similară conștiinţei obișnuite a oamenilor de azi”, apreciază profesorul Uraguchi, de la Universitatea de…

Semnele Timpului.ro